Poprzedni temat «» Następny temat
Sage
Autor Wiadomość
Cassandra Gardner

They've promised that dreams come true... But forgot to mention that nightmares are dreams too.

manipulacja snami

58%

Rebel

name:

Cassandra Eloise Gardner

alias:
Cassie

height / weight:
166 / 50

Wysłany: 2018-04-05, 23:03   
   Multikonta: Sophie

#Mrs. Sandman

Tak sobie pomyślałam, że w sumie... Ciekawie byłoby mieć tu jakąś relkę. Tylko nie do końca wiem, jaką. Może masz jakiś pomysł? :roll:

Ewentualnie mogłybyśmy rozegrać retrę czy coś takiego, żeby samoistnie wyszło. Ostatnio uznaję to za całkiem niezły sposób ogarniania relacji. :lol:

off the road

Postać aktualnie jest blondynką.
[Profil] [WWW]
    [B-]

Sage Ackerman

I see humans,

but no humanity.

name:

Sage Ackerman

alias:
Hey, Broadway!

Wysłany: 2018-04-05, 23:41   

Bradley Grey napisał/a:
Haha, coś w stylu " co taka dziewczyna jak Ty robi w takim miejscu jak to" :lol: :lol: :lol:
Jak masz ochotę to możesz zacząć, żeby wyglądało tak jakby była klientką, żeby miał dobry punkt zaczepienia :lol: Ja jutro będę robić wszystkie odpisy. A jak nie lubisz zaczynać to ja jutro mogę <3

Postaram się jutro coś naskrobać, dostaniesz link na pw. ;)

Cassandra Gardner napisał/a:
Tak sobie pomyślałam, że w sumie... Ciekawie byłoby mieć tu jakąś relkę. Tylko nie do końca wiem, jaką. Może masz jakiś pomysł? :roll:

Ewentualnie mogłybyśmy rozegrać retrę czy coś takiego, żeby samoistnie wyszło. Ostatnio uznaję to za całkiem niezły sposób ogarniania relacji. :lol:

Powoli już oklepany motyw – gościła w Domu Dla Zmyślonych Przyjaciół Pani Ackerman! Albo… Jako że Sage ma kontakt pośredni z Przywódczynią Bractwa przez Artemis, a wieści o jej „legendarnej” piwnicy, w której ukryła już kilku mutantów przed niebezpieczeństwem i potem odsyłała do Olympii, rozeszły się drogą pantoflową po społeczności X-ów, mogła paść propozycja ze strony Bractwa (albo samej Cass, o ile wyraziłaby na to wolę i ochotę - co wiązałoby się z wyjazdami do Seattle co jakiś czas), aby trochę podszkolić Ackerman w medycznych czynnościach ratunkowych – jak szycie ran, prawidłowe ich opatrywanie, etc. – żeby unikać niepotrzebnych wizyt w szpitalach jej cichociemnych z komórki pod schodami, gdzie policja w pierwszej kolejności (najczęściej) szuka rannych mutantów po starciach z nimi i dogsami. Także widziałabym to jako motyw mentorki i uczennicy – choćby i przez wzgląd na taką różnicę wiekową, która w bezpośrednim kontakcie tak jakby się zatarła i… nie zwracają na nią uwagę, więc znowu nie jest to znowu takie schematyczne.
To taki pobieżny zarys, oczywiście, jeżeli wolisz, możemy rozegrać też niezależną retrospekcję i po prosty zobaczymy, dokąd to powędruje. ;)
[Profil]

Conor Govain

Różnica między niemożliwym a możliwym, leży w ludzkiej determinacji.

Fazowanie

63%

F.P.T.P

name:

Conor Jason Donovan

alias:
JeyJey/ Dony

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-04-06, 06:53   
   Multikonta: Ricky

#FPTP

Moze cos? :P
[Profil]
    [A+]

Sage Ackerman

I see humans,

but no humanity.

name:

Sage Ackerman

alias:
Hey, Broadway!

Wysłany: 2018-04-06, 08:14   

Pobieżnie przeleciałam przez KP Conora i od razu rzuciło mi się w oczy:
a) Pięć lat temu był w Seattle
b) Miał fajny motyw z włamywaniem się
c) Zdarzało mu się utknąć w meblach

Z tej prostej matematyki wychodziłoby, że włamał się do domu Ackermanów i utknął w jakimś meblu (może być nawet szafa w pokoju Sage, czemu nie?) podczas chowania przed którymś z domowników, który akurat wrócił do domu w nocy (najprawdopodobniej stary ojczulek, co to skończył służbę i raz na ruski rok postanowił wrócić przespać się w domu). Kiedy Sage go znalazła, nie obyło się bez jednego czy drugiego prostego z zaskoczenia, bo "kto chowa się w szafie dziewczyny i nie może z niej wyjść?!", a także przekonywania ze strony Donovana, aby nie budziła ojca policjanta, bo... cóż, jest mutantem - i wtedy pojawia się konflikt interesów. Nakapować na złodzieja czy uchronić biedaka.

:box:
[Profil]

Conor Govain

Różnica między niemożliwym a możliwym, leży w ludzkiej determinacji.

Fazowanie

63%

F.P.T.P

name:

Conor Jason Donovan

alias:
JeyJey/ Dony

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-04-06, 12:26   
   Multikonta: Ricky

#FPTP

No dobra można by tak zrobić :)
[Profil]
    [A+]

Anthony Evans

Lepiej jeść, niż nie jeść.

Nadludzka Siła

63%

Brak

name:

Anthony Evans

alias:
Iron Hand

Wysłany: 2018-04-06, 14:16   
   Multikonta: Armo Romanov

Coś dla Antka ?:D
[Profil]

Sage Ackerman

I see humans,

but no humanity.

name:

Sage Ackerman

alias:
Hey, Broadway!

Wysłany: 2018-04-06, 17:19   

Conor Donovan napisał/a:
No dobra można by tak zrobić :)

No i elegancko!

Anthony Evans napisał/a:
Coś dla Antka ?:D

Kurcze, gdybym wiedziała, że jest właścicielem baru, posłałabym do niego do pracy Sage, a nie do Hard Rock Cafe. :/ Ale możemy to nadrobić! Co powiesz na to - trochę będzie z tego łamanie prawa, ale tylko minimalne. Anthony znał się z Ackermanami przez jakieś tam koneksje z ojcem Sage, który jest policjantem. Kiedy doszły go słuchy o śmierci jego żony, a także tym, że jego córka poszukuje pracy, aby wesprzeć dom, zaproponował jej tymczasową pracę u siebie w barze, gdzie zdobywała doświadczenie przez, dajmy na to, dwa pierwsze lata, dopóki nie przyszedł ostatni rok studiów, kiedy musiała sobie odpuścić dodatkowe "zajęcia", aby móc w pełni skupić na dyplomie. Obecnie Anthony może próbować przekonać Sage, aby rzuciła ten półetat w HRC i wróciła do niego (!), a poza tym - przydałby się ktoś, kto ogarnął ją nieco bardziej i pozwolił na moment być wrażliwą po śmierci matki, bo natłok nowych obowiązków nawet nie pozwolił jej na odbycie własnej żałoby. Różnica wieku jest spora, ale myślę, że nie mieliby problemu z zostaniem jako takimi przyjaciółmi. Dla bezpieczeństwa własnego - ani on nie przyznał się do bycia mutantem, ani ona nie powiedziała mu o chowaniu takowych we własnym domu. Coś do dodania? :think:
[Profil]

Anthony Evans

Lepiej jeść, niż nie jeść.

Nadludzka Siła

63%

Brak

name:

Anthony Evans

alias:
Iron Hand

Wysłany: 2018-04-07, 08:50   
   Multikonta: Armo Romanov

Idealnie. :)
I dodatkowo mają coś wspólnego bo ja też chowam mutantów w knajpie :P
Także jako iż działamy w Seattle to możemy nawet połączyć siły, by mieć większy zasób ludzki.

Chyba wszystko ustalone. Zapraszam do Baru w razie czego na pogaduchy :)
[Profil]

Cassandra Gardner

They've promised that dreams come true... But forgot to mention that nightmares are dreams too.

manipulacja snami

58%

Rebel

name:

Cassandra Eloise Gardner

alias:
Cassie

height / weight:
166 / 50

Wysłany: 2018-04-15, 01:59   

#Mrs. Sandman

Jejku! Byłam prawie pewna, że odpisałam, a chyba tylko we własnych snach, hahaha. :roll:
Tak czy siak, podoba mi się ta wersja. Nie wiem, czy to na samym początku wyszło z inicjatywy samej Cass, bo Gardner obecnie woli nie mieszać się w potencjalnie niebezpieczne sytuacje - i zgaduj-zgadula, jak cudownie jej to wychodzi - ale potem jak najbardziej mogła chcieć podtrzymać relację i coś tam właśnie podszkolić, czując się z tym całkiem przydatna.

Poza tym tak sobie teraz myślę, że niedługo mogłaby być możliwość rozegrania czegoś na normalnej fabule, jeśli jesteś zainteresowana. Jakoś tak jeszcze przy okazji tego nieszczęsnego marszu - pewnie wczesny ranek kolejnego dnia? Coś w ten deseń. :D

off the road

[Profil] [WWW]
    [B-]

Sage Ackerman

I see humans,

but no humanity.

name:

Sage Ackerman

alias:
Hey, Broadway!

Wysłany: 2018-04-15, 13:59   

Cassandra Gardner napisał/a:
Jejku! Byłam prawie pewna, że odpisałam, a chyba tylko we własnych snach, hahaha. :roll:
Tak czy siak, podoba mi się ta wersja. Nie wiem, czy to na samym początku wyszło z inicjatywy samej Cass, bo Gardner obecnie woli nie mieszać się w potencjalnie niebezpieczne sytuacje - i zgaduj-zgadula, jak cudownie jej to wychodzi - ale potem jak najbardziej mogła chcieć podtrzymać relację i coś tam właśnie podszkolić, czując się z tym całkiem przydatna.

Poza tym tak sobie teraz myślę, że niedługo mogłaby być możliwość rozegrania czegoś na normalnej fabule, jeśli jesteś zainteresowana. Jakoś tak jeszcze przy okazji tego nieszczęsnego marszu - pewnie wczesny ranek kolejnego dnia? Coś w ten deseń. :D

Oj, zdarza się. :lol:
Elegancko! Możemy potencjalny charakter tego, jak było na początku, zostawić do rozwoju fabularnego - co wyjdzie we wspominaniu po prostu, to wyjdzie.

No ba! Bardzo chętnie, a po tym marszu to już w szczególności. Chaos, nie wiadomo, co począć, zdruzgotanie, szarego człowieka wspierającego mutantów na bank to też jakoś ruszyło, więc z Cass mogą nawet "podumać" nad losem tych, co polegli, etc.
[Profil]

Cassandra Gardner

manipulacja snami

58%

Rebel

name:

Cassandra Eloise Gardner

alias:
Cassie

height / weight:
166 / 50

Wysłany: 2018-04-30, 00:05   

#Mrs. Sandman

Więc wbijam, przypominam się i zgłaszam, że możemy już coś gdzieś fabularnie ogarniać, jak masz czas i chęci. :dance:

off the road

[Profil] [WWW]
    [B-]

[ ODPOWIEDZ ]