Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-21, 22:01 Victoria Johnson
Victoria Johnson
- urodzona w Los Angeles 13 maja 1990 roku posiadaczka genu x -
- mieszka w Olympii od roku, odkąd uciekła ze swojego miasta, nie chcąc przypadkowo wpakować siebie i swojej rodziny w kłopoty -
- nie przynależy do żadnej frakcji -
pozytywne
Sahir Allison - poznali się w pierwszą rocznicę śmierci jej siostry, którą Vic spędzała w pubie przy alkoholu w San Francisco. Od tego czasu mają praktycznie stały kontakt, zwłaszcza od momentu, w którym Tori przeprowadziła się najpierw tymczasowo do Seattle, a następnie na stałe do Olympii. Victoria do czasu marszu pokojowego nie miała pojęcia, że Sahir jest mutantem pracującym dla DOGS, co wprawiło jej uczucia w niezły mętlik.
Colleen Marie - Victoria poznała Colleen poprzez swoją siostrę, dużo lat wcześniej, gdy Sophie zaprosiła ją kiedyś na kilka dni do domu, do Los Angeles; aktualnie Victoria ma świadomość, że Colleen jest poszukiwaną mutantką, ale od wielu lat nie miały ze sobą kontaktu.
Samantha Bartowski - sąsiadka, mieszkają obok siebie w kamienicy w Olympii, po kontuzji biodra Sam,Victoria nieraz pomagała jej z zakupami.
Shivali Nyberg - poznały się na zajęciach z jogi jeszcze w momencie, kiedy Victoria tymczasowo pomieszkiwała w Seattle (marzec 2017 r.); dziewczyny, dzięki mocy Shivali, nawiązały wtedy więź i przez jej specyfikę poznały się i zaprzyjaźniły, często się zresztą widując.
neutralne
IMI? I NAZWISKO - opis relacji
skomplikowane
IMI? I NAZWISKO - opis relacji
negatywne
Matilde Jane Wallace - dwie gorące głowy, to nie może się udać.
Zoella Oaks - poznały się w siedzibie DOGS w Seattle, kiedy Victoria przyjechała wraz z siostrą, by Sophie mogła dostać swoją dawkę mutazyny i by przeprowadzić na niej rutynowe badania. Zoella była bardzo miła i pomocna, jednak nadal pracowała dla wroga.
Obie są nieufne i dość mrukliwe, więc myślę, że to właśnie to sprawi, że za sobą nie przepadają. Być może nawet kiedyś Vic zablokowała/zablokuje moc Matilde, a to Wallace mega wkurzy.
Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-21, 22:48
Obie nieufne i obie gorące głowy? To rzeczywiście nie może się skończyć dobrze tak, domyślam się, że blokowanie komuś mocy może być irytujące. Spoko, mi pasuje taki układ (: podejrzewam nawet, że Tori mogłaby zablokować tę moc już trochę wkurzona, a później wiadomo - błędne koło
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-22, 23:53
O bardzo chętnie! Masz jakąś wizję na to? Mi się widzi, że Colleen i Victoria mogą nawet nie wiedzieć, że są mutantkami. Albo może wiedzą, albo tylko jedna z nich wie? Pytanie tylko skąd się mogą znać?
Jeśli chodzi o pannę Oaks to mam pewien pomysł, aaaleee - jak długo pracuje dla D.O.G.S?
It is follow the leader, baby, that is how it is gonna be. If you ever really wanna get lost, then follow me.
telekineza
78%
Była szefowa Bractwa Mutantów
name:
Colleen Marie
alias:
Magnet Girl
height / weight:
168/46
Wysłany: 2018-02-23, 00:00
2 Lata Giftedów!
może znały się zanim powstało Bractwo? teraz to Col za bardzo się nie wychyla poza obóz, bo jej szukają ale to też może być ciekawe, bo mogły mieć dobry kontakt wcześniej, a teraz Victoria widzi wszędzie plakaty Colleen, że oho, poszukiwana mutantka i może jakoś stara się nawiązać z nią kontakt :D
aaa nie mam w sumie tego powiedzianego w karcie, więc możesz Zośkę wykorzystać
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-23, 00:11
Hm, może Colleen znała siostrę Vic? W sensie wiadomo, nie ze szkoły, ale może poznały się przez internet czy coś? Byłyby w tym samym wieku, może się kiedyś spotkały i w ten sposób wkracza tutaj Victoria? Może być, że próbuje nawiązać kontakt, seems legit :D
Myślałam o tym, że może jak siostra Vic jeszcze żyła i brała leki powstrzymujące mutację to może jakoś w ten sposób spotkały się z Zoellą. Ale nie wiem, czy to jednak nie za duży odstęp czasowy, a jeśli tak, to trzeba by wymyślić coś innego (:
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-24, 14:29
No to z Colleen mamy ustalone!
A to nie, to jak najbardziej by pasowało w takim razie (: zakladam, że sostra Vic nie żyje jakoś około 2,5 roku, a zabrali ją do tego laboratorium już po tych atakach więc 4 lata wstecz, prawda? A więc jakoś pomiędzy jak najbardziej była szansa, żeby się poznać
blokada mocy
57%
księgowa w korpo
name:
Victoria Johnson
alias:
Tori
Wysłany: 2018-02-24, 14:51
Pytanie czy Vika lubi Zoellę, wiedząc, że jest pracownicą DOGS xD w sensie wiesz, ja to widzę tak, że może jak Sophie musiała iść na jakąś kontrolę/po dodatkową dawkę leku to Victoria była tam z nią (jeszcze wtedy nie ujawniła się u niej mutacja), a Zośka w zależności od tego co robiła tam dla DOGS mogła im w czymś pomóc czy coś (:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum