Poprzedni temat «» Następny temat
Nordstrom Rack
Autor Wiadomość
The Gifted

kocham tworzyć tematy i nie tylko

jestem kontem specjalnym

milio

Admin

name:

The Gifted

Wysłany: 2017-11-23, 14:50   Nordstrom Rack

[Profil]

Cornelia Reed

Słyszałam, że zrobisz co zechcę.

Sugestia

80%

urzędniczka DOGS

name:

Cornelia Reed

alias:
Cornie

height / weight:
175/60

Wysłany: 2020-03-09, 21:36   
   Multikonta: Bradley Grey

// 15 maj

Lubiła robić zakupy. Zwłaszcza te odzieżowe, bo samo wybieranie bluzek spośród setek produktów sklepowych w pewien sposób ją odprężało. Przymierzania już tak bardzo nie lubiła, ale ostatecznie czego się nie robi, żeby dobrze wyglądać, prawda? Zwłaszcza, że w jej zawodzie musiała mieć różne zestawy ubrań, bo zależnie od okazji musiała się inaczej prezentować. Dla przeciętnego Kowalskiego byłoby nie do pomyślenia, że kobieta ma w mieszkaniu jeden z pokoi przerobiony na garderobę, która de facto jest wielkości jej sypialni. Ale gdzieś to trzeba pomieścić, a przecież oprócz odzieży jest też obuwie, nie mówiąc już o dodatkach w postaci biżuterii czy peruk. No bo tak, peruki były podstawową formą kamuflażu. Nie zawsze musiała to robić, ale były wydarzenia, gdzie musiała być zupełnie inna niż na co dzień, dosłownie nie do poznania.
Ale do rzeczy, bo dzisiaj była właśnie na takich relaksujących zakupach. W koszyku miała już dwie pary bluzek i jedną spódniczkę. Przeszła już niemal cały sklep, ale został jej jeszcze dział bielizny oraz dodatków. Poszła więc na półki pełne bielizny, gdzie dobry kwadrans szperała w poszukiwaniu idealnego dla niej kompletu. W pewnym momencie dostrzegła ten swój ideał, niestety był za wysoko, by mogła sama go sięgnąć. Rozejrzała się i w pobliżu nie było żadnej dziewczyny z obsługi, więc postanowiła sama spróbować swoich sił i podskakując, próbowała złapać materiał z najwyższej półki. Nie była jakaś niska, ale widocznie do tego kompletu jednak była. A nie chciała z niego rezygnować, bo wyglądał pięknie - koronkowy, pół-prześwitujący i jeszcze w kolorze czerwonym. Nawet nie pomyślała jak z boku dziwnie może wyglądać podskakując tak przy półkach, ale w sumie nadal zakładała, że w pobliżu nikogo nie ma.
[Profil]
  [0-]

Liam Ellsworth

Jestem sobą, jestem kimś...

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

Liam Adam Bruce Ellsworth

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2020-03-13, 22:43   
   Multikonta: Brian, Nicholas, David, Seba

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

/ 15 maja 2019

Im więcej się trenuje, bierze udział w misjach, tym szybciej niszczy się ubranie. Tak i dzisiaj, Liam postanowił na chwilę skoczyć do sklepu odzieżowego, by dokupić sobie parę koszul, trochę bielizny i czegoś jeszcze. Pilnował się jednak, by nie zostać rozpoznanym, nosząc na głowie czapkę z daszkiem. Uważał na patrol przemieszczające się po ulicach. W centrum miasta bywało ich więcej.
Wszedł do sklepu, od razu kierując się w przedział męski. Wyszukał kilka koszul w kratkę na swój rozmiar, oraz czysto białych wizytowych. Czasami mogą się przydać. Nie brał tego za dużo. Udał także w przedział z bielizną, wziąwszy parę gaci i skarpet. Będąc przekonanym, że już wszystko ma, postanowił udać się do kasy. Ale, przechodząc przez przedział damski, zauważył podskakującą dziewczynę, która nie mogła dosięgnąć jednej z części bielizny damskiej. Jako ten wysoki, nie miałby z tym problemu. A widać w obecnych brak reakcji, podszedł do niej.
- Pomóc?
Zapytał z lekkim i uprzejmym uśmiechem. Spojrzał na nieznajomą i jeżeli się zgodziła a także powiedziała co potrzebuje, sięgnął i podał jej.
[Profil]
  [B+]

Cornelia Reed

Sugestia

80%

urzędniczka DOGS

name:

Cornelia Reed

alias:
Cornie

height / weight:
175/60

Wysłany: 2020-03-15, 22:00   

Skakała tak chwilę, aż w końcu usłyszała za sobą męski głos. Miała nadzieję, że to ktoś z obsługi przyszedł jej pomóc, gdy zobaczył jej żałosne próby ściągnięcia tego kompletu.
- Jak dobrze... - zaczęła, gdy się odwróciła, ale zobaczyła tam wysokiego mężczyznę, który nie wyglądał na pracownika sklepu. Miał własne zakupy w koszyku i nie miał żadnej plakietki z imieniem czy tam uniformu służbowego.
Przez chwilę się wahała, bo była skrępowana sytuacją, ale z drugiej strony miał być jej wybawieniem w tym przypadku.
- Nie mogę sięgnąć. Czerwony, koronkowy komplet - powiedziała z zaróżowionymi policzkami. Pokazała też na której półce leży i wskazała rozmiar, który ma znaleźć. Był taki wysoki, że nie miał z tym najmniejszego problemu i już po chwili miała w rękach bieliznę.
- Dziękuję... skoro już znasz mnie na tyle dobrze, żeby wiedzieć jaką noszę bieliznę... Cornelia Reed - przedstawiła się i wyciągnęła do niego rękę z wesołym acz nieco zakłopotanym uśmiechem.
Nie była nigdy w takiej sytuacji i generalnie nie wiedziała jak się zachować, ale skoro spotkała go na swojej drodze, to co stoi na przeszkodzie, żeby się poznali? Oczywiście mężczyzna może nie mieć na to ochoty i to uszanuje. Tylko czy będzie w stanie się oprzeć jej uroczemu uśmiechowi?
[Profil]
  [0-]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2020-03-20, 12:33   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Liam niestety nie pracował w tym sklepie, a widząc dziewczynę w potrzebie, co nie może sięgnąć wysoko powieszonego kompletu bielizny, podszedł by jej pomóc. Jakby nie spojrzeć, przewyższał ją o jakieś dwadzieścia centymetrów. Bez problemu sięgnął jej upatrzony komplet, otrzymując również informację o rozmiarze. Trochę musiał przeszukać w dostępnych, aż znalazł to czego kobieta poszukiwała i podał produkt.
- Proszę.
I tego po jej podziękowaniach się nie spodziewał, że już w ten sposób zyskał sobie nową koleżankę. Nawet rozejrzał się, jakby w utwierdzeniu, że nie ma czasem gdzieś jej chłopaka, męża, kochanka czy nawet i brata. Ale chyba miał jak doradzać komuś, sposób na dziewczynę - podaj jej bieliznę, poznasz nawet rozmiary.
- Dominic Lawson.
Uścisnął jej dłoń, nie podając dla swojego bezpieczeństwa prawdziwych danych, ale fałszywe. Ze względu na swoją mutancką sytuację, musiał przerobić dokumenty i nadać sobie nową tożsamość. Nieliczni znają jego prawdziwe personalia.
- I tak pewnie zapomnę jakie nosisz rozmiary.
Dodał z uśmiechem i przepuścił ją, jeżeli zmierzała do kasy.
[Profil]
  [B+]

Cornelia Reed

Sugestia

80%

urzędniczka DOGS

name:

Cornelia Reed

alias:
Cornie

height / weight:
175/60

Wysłany: 2020-07-28, 00:00   

Jasne, że czuła się niezręcznie prosząc nieznajomego o pomoc w wybraniu bielizny. To raczej intymna sprawa, choć z drugiej strony i tak pewnie nigdy więcej się nie spotkają. Równie dobrze mogłaby się wstydzić kasjera, a nie była jakąś cnotką.
- Nie każdy bohater nosi pelerynę - zaśmiała się i ukryła swój zakup w koszyku.
- Miło mi cię poznać, Dominic - uśmiechnęła się promiennie, mając nadzieję, że trochę go zarazi swoim pozytywnym nastawieniem. Oczywiście nawet jej do głowy nie przyszło, że może podawać nieprawdziwe dane i tak naprawdę ma do czynienia z kimś innym. Oczywiście, gdyby tylko chciała mogłaby to szybko zweryfikować, ale już dawno obiecała sobie, że nie będzie używała swoich mocy na bezbronnych ludziach. Obdzieranie kogoś z wolnej woli jest raczej niezbyt przyjemne, jeśli ktoś ma choć odrobinę moralności w sobie.
- To dobrze, w innym razie będę musiała cię zabić - powiedziała na pozór śmiertelnie poważnie, ale po chwili się zaśmiała i podrapała w tył głowy.
"Co ty wygadujesz, głupia" - skarciła się w myślach, bo zaleciało cringem, choć nie miała złych intencji.
- Właściwie dla równowagi powinnam teraz poznać rozmiar twojej bielizny - wyszczerzyła ząbki, cały czas utrzymując kontakt. Sama nie wiedziała, dlaczego, raczej rzadko zaczepiała ludzi w sklepach. Zaczęła iść w stronę kasy i kiedy zapłaciła za zakupy i trzymała jej już w torbie, miała zamiar wyjść ze sklepu, kiedy pomyślała, że może powinna iść na spontan?
- Hej - zaczepiła Liama jeszcze przed jego wyjściem ze sklepu. - Tak sobie pomyślałam, że skoro mi pomogłeś to mogłabym ci się odwdzięczyć i któregoś dnia zabrać na kawę?
Jeśli wyraził chęć podała mu numer telefonu, żeby mógł do niej zadzwonić i umówić się na konkretną datę, choć nie była pewna, jaka będzie jego odpowiedź, więc patrzyła na niego nieco zestresowana.
[Profil]
  [0-]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2020-07-28, 17:33   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Czyżby nieznajoma próbowała mu zagrozić, za pamiętanie jej rozmiarów stanika?
- Tak piękna kobieta nie powinna być zdolna do takich czynów.
Odpowiedział w swojej obronie z uśmiechem na jej groźbę. Ale po chwili to ona go zmieszała. Że Liamowi się zrobiło jakoś tak dziwnie.
- Emm...
Sam teraz się podrapał w tył głowy nie bardzo wiedząc, czy to w porządku. Stanika nie nosił, więc tutaj był duży plus, ale jeżeli chodzi o bokserki, majtki. Spojrzał na swój koszyk i jeżeli dalej w to brnęła, to pokazał jej metkę przy wybranej przez siebie odzieży. Niech czuje tę satysfakcję!
Do kasy poszedł nieco później od niej i nie spodziewał się, że kiedy będzie wychodził już z zakupami, spotka ją na zewnątrz. Jej propozycja była również tak samo zaskakująca co w sklepie przy domaganiu się poznania jego rozmiarów.
- W porządku.
W sumie nie miał nic przeciwko. Przyjął od niej numer telefonu i wtedy mogli się rozejść w swoje strony. Raz jeszcze rzucił okiem na karteczkę, zastanawiając czy warto, czy wyrzucić. Ostatecznie zatrzymał.

[z/t oboje]

[ ODPOWIEDZ ]