Poprzedni temat «» Następny temat
Sala zebrań
Autor Wiadomość
Chloe Harper

We fight or we die! Thats the plan!

Feniks

22%

Lider Łowców

name:

Chloe Harper

alias:
Fawkes

height / weight:
176/53

Wysłany: 2020-05-19, 19:38   

2 Lata Giftedów!

Mruuu czyli szykował się wypad z akcją w miasto w najbliższym czasie. To jest to co Feniksy lubią najbardziej. A tak poważnie, pokiwała głową na słowa Liama. Zaopatrzenie zawsze było ważne, czy mówili tu o żarciu, ubraniach, broni czy sprzęcie IT. Harper chętnie się wybierze na polowanie, a kto wie czy to i okazja nie będzie żeby może zobaczyć jaką grupą Łowców ma dysponować i dowodzić. Ciekawe czasy się szykują.
-Brzmi świetnie.- Podsumowała z entuzjazmem ruda. Chyba teraz do powiedzenia nic więcej nie miała. Treningi i szkolenia fizyczne mogła zapewnić, nigdy karate nikogo nie uczyła, przywykła do medytacji w samotności, ale jeśli to ma posłużyć wszystkim, to była na wielkie TAK.
[Profil]
  [B-]

Marian Cook

The only real stumbling block is fear of failure. In cooking you've got to have a what-the-hell attitude

Gastrofereza

73%

wolontariusz/Kucharz w Bractwie

name:

Marian Cook

alias:
Jason Grimoire

height / weight:
1,85/72

Wysłany: 2020-05-20, 15:13   
   Multikonta: -

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Marian starał skutecznie wyminąć się od wcześniejszego prawie zadanego pytania nowym, czymś co wydawało się być zdecydowanie lepszym pytaniem. I które bardziej pasowało do sytuacji.
- Treningi... Tak. W takim wypadku... - Zaczął trochę niepewnie. - - W takim wypadku chciałbym uzyskać pomoc w podszkoleniu się w używaniu innych rodzajów broni.
Nie potrafił się zbytnio nią posługiwać, a była to zdecydowanie wielka przeszkoda. Potrafił w fechtunek, ale szkoda mu było biednej Patelni. No miecza to by nie nosił, jaki idiota idzie na strzelaninę z nożem? Patelnia to tak, ale jakiś zaostrzony metalowy kijek to co najwyżej do szpanu się przyda.
Nie chciał nikogo nader ranić. Marian nie chce nikogo zabić, co najwyżej pokiereszować. Marian ma Patelnię, Marian jest Wolnym Kucharzem. Ale to tym bardziej powinien nauczyć się jak poprawnie strzelać, tym bardziej powinien móc celnie kogoś obezwładnić bez konieczności stałego polegania ja mocy.
Wciąż uśmiechając się jakby wcale nie omawiali tematów wyjętych prosto z jakiegoś filmu akcji- gdzie to oni mieli problemy- czekał na odpowiedź. Samemu się nie nauczy wystarczająco szybko, potrzebny był mu instruktor. Nawet jeśli tego nie chciał.
And just a little of your time-
That's all you need to reach the sun."
[Profil]
  [B+]

Mistrz Gry

zrobię z Tobą wszystko co chcę, no bo w sumie mogę, więc uważaj tam na siebie

wszystkie moce

milio

denerwuję ludzi i mutantów

name:

Mistrz Gry

Wysłany: 2020-05-23, 13:11   

Irmina nie ściągała ze swoich ust lekkiego uśmiechu. Samo poruszenie na tym zebraniu świadczyło już o tym, że podjęte decyzje były dobre. To był kolejny nowy początek dla Bractwa. I każdy taki reset był dobry tak długo, jak ugrupowanie nie chyliło się ku końcowi.
- Wygląda więc na to, że nasze pierwsze kroki podejmują się samoczynnie. - Skomentowała nieco żartobliwie tę sytuację, w głowie już próbując rozplanować najbliższe działania na terenie magazynów, by jak najbardziej usprawnić pozostałym członkom aktywne działanie poza nimi. - Chyba nie przesadzę, sugerując tutaj dwóch nowych członków rady jako nauczycieli? Z tego co się nie mylę, Chloe świetnie radzi sobie w zwarciu, podczas gdy Liam jest genialnym strzelcem? - Zapytała, spoglądając wymownie na tę dwójkę. Przygotowanie grup to tego typu treningów było niezwykle ważne. Konieczne było też zorganizowanie zajęć na mutantów, którzy wciąż zmagali się z opanowaniem swojej mocy - ale to już leżało w kwestii panny Blanc.
- Może to najlepszy sygnał na Wasze pierwsze zadania. Zorganizujcie proszę treningi dla chętnych z obrony, korzystania z broni i mocy. Jestem pewna, że każdemu to się przyda. Nabierzecie też nieco wprawy jako przewodniczący. - Uśmiechnęła się po raz kolejny, po chwili wzdychając ciężko. Widać było że i ją dopadało zmęczenie odbijające się z ostatnich kilku dni... - W tym miejscu chciałabym też apelować do wszystkich pozostałych członków. Pomagajmy sobie nawzajem. Jeśli wiecie, że w czymś sobie dobrze radzicie, nie stójcie obojętnie, gdy inni potrzebują pomocy. Taka była nasza idea od początku. Szacunek do obdarzonych, zapewnienie im bezpieczeństwa i braterstwo. Bądźmy... Bądźmy dla siebie wszyscy jedną, wielką rodziną, dobrze?
[Profil]

Liam Ellsworth

Jestem sobą, jestem kimś...

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

Liam Adam Bruce Ellsworth

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2020-05-26, 15:30   
   Multikonta: Brian, Nicholas, David, Seba

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Czy on teraz został mianowany nauczycielem od strzelania? O ile trenował trochę Alexa, który ze swoimi zdolnościami mistrzowskiego wzroku, problemu z celnością nie ma a jedynie samym posługiwaniem się broni, to nie ma co ukrywać że uczenie osób od zera będzie dopiero wielkim wyzwaniem.
- Nie ma problemu... Mogę pomóc w szkoleniach.
Zgodził się nadal będąc zaskoczonym takim zaufaniem i że aż dwie ważne role są mu powierzone. Może bycie nauczycielem, to jedynie uzupełniająca i wspomagająca w szkoleniu rola, a ważniejszą było zapewnienie odpowiedniej ochrony miejsca, to jednak obie wymagają dużego pokładu cierpliwości i doświadczenia. Jednakże w połączeniu ze swoją mocą, może sprawi że amatorzy szybko nauczą się celować do swojego celu? To mogą być ciekawe zajęcia.

Mistrz Gry

zrobię z Tobą wszystko co chcę, no bo w sumie mogę, więc uważaj tam na siebie

wszystkie moce

milio

denerwuję ludzi i mutantów

name:

Mistrz Gry

Wysłany: 2020-06-06, 12:46   

To spotkanie trwało już zdecydowanie za długo. Widać było zmęczenie po wielu członkach bractwach, a sama organizacja nowej rady może przecież ustalić szczegóły na osobności, już bez udziału znacznej części grupy.
- Wydaje mi się, że na dziś już chyba wystarczy wrażeń. - Mruknęła Irmina, obejmując wzrokiem wszystkich zebranych. Na jej ustach zagościł po raz ostatni blady uśmiech. - Uznajmy to zebranie za zakończone. Udajcie się do swoich pokoi odpocząć. Czeka nas... Ciężki miesiąc, to na pewno. - Dodała po chwili, samej wyciągając z biurka kolejny plik dokumentów. Nawet, jeśli chciała by inni doznali należytego odpoczynku, sama nie zamierzała osiąść na laurach.
Żegnała się z wychodzącymi skinieniem głową, nim mogła przysiąść do pracy. A jeśli ktokolwiek miał do niej jeszcze jakieś pytania - i tak wiedział, gdzie może ją znaleźć.

// [z/t] - można dodawać posty zakańczające
[Profil]

[ ODPOWIEDZ ]