Poprzedni temat «» Następny temat
Główny hol
Autor Wiadomość
Vincent Edams

Wolność, kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem

Ramiona wektorowe

74%

brak

name:

Vincent Edams

alias:
Obiekt 36

height / weight:
173/70

Wysłany: 2020-01-01, 19:39   
   Multikonta: Alex Parker

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Grosza daj Giftedowi! #darczyńca

Vincent łypnął na niego nieszczególnie przyjaźnie.
- Nie zadawaj głupich pytań, Nick. Oczywiście, że chcę. To, że się przy tym nie mazgaję i jestem realistą bo zdaje sobie sprawę z naszego położenia, nie oznacza, że się nie przejmuje. - powiedział sucho. - Zrobię wszystko by zdobyć lek. Całe życie przed nią. Była w AlterGen krótko. Nie zdążyli jej wyrządzić tak trwałych szkód na psychice, jak jemu, była więc dla niej nadzieja.
Wrócili do tematu Kate. Nie było to nic przyjemnego, mieć taką siostrzyczkę.
- Vanessa błagała bym ją oszczędził, nie wiem dlaczego... - powiedział powoli - ... Nie mam jednak zamiaru odpuścić, z powodu jakichkolwiek więzi rodzinnych. - spojrzał na Nicka - Przy ataku na AlterGenetics, dwie osoby chcę dostać żywe - moją słodką, starszą siostrzyczkę i Dolores. Chcę się nimi zająć.... szczególnie - zmrużył oczy. - A jak będzie po wszystkim, zostają jeszcze moi rodzice, którym odpłacę się pięknym za nadobne - nie prosił Nicka o pomoc w tym celu. To musiał zrobić sam.
Cuts like black scissors,
the fear that overcomes her.
[Profil]
  [0+]

Nicholas Grenville

...

Smog / Czarna Mgła

87%

Kierownik Baru / Barman / Przywódca Rebelii

name:

Nicholas Grenville

alias:
Andy Spivey / Oliver Mayes / Nicky

height / weight:
194/89

Wysłany: 2020-01-02, 21:38   
   Multikonta: Brian, Liam, David, Seba

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Przy takiej odpowiedzi, Nicholas nie ciągnął tematu. Zrozumiał, że młody jednak przejmuje się stanem zdrowia swojej siostry, ale okazuje to znacznie inaczej. Nie tak otwarcie jak niektórzy. Godne podziwu, ale nie zawsze skuteczne.
Z kolei ważniejsza teraz była wzmianka o ich siostrze, która stanęła przeciw mutantom, bez mrugnięcia okiem patrząc na tortury Vanessy. Przynajmniej taką wersję mu przedstawiono teraz.
Ta rozmowa wymagała dłuższego poświęcenia czasu i analizy. Nicholas pokręcił lekko głową i tym samym uśmiechnął kącikiem ust.
- Zastanów się, dlaczego Vanessa chce byś się powstrzymywał. To Wasza siostra. Pragnienie zemsty zaślepia i nie widzi się tego co można jeszcze stracić. Przechodziłem przez to i zrezygnowałem dążenia tą drogą. Nie żałuję tej decyzji.
Wyznał mu krótko, po czym dodał masując swój lewy bok. Chyba od tego stania, trochę go pobolewał.
- Co zrobisz, to Twój wybór. Twoja decyzja.
Nie będzie mieszał się w postanowienia Vincenta i to czego pragnie dokonać. Sam w pewnym momencie dojrzy, co może przez zemstę osiągnąć a co stracić. I czy warto tego się podejmować. Czy poczuje się lżej, jak dopadnie całą swoją rodzinę?
- Do tematu możemy wrócić później. Pójdę sprawdzić jak ma się sytuacja w stołówce, a potem w salach medycznych.
O Alter Gen i rodzinie Vincenta jeszcze nie raz pewnie będą rozmawiali. Ale to jak będą w siedzibie, na spokojnie. Teraz mieli innych na swojej głowie by zapewnić im to co potrzebne.
[Profil]
  [AB+]

Vincent Edams

Wolność, kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem

Ramiona wektorowe

74%

brak

name:

Vincent Edams

alias:
Obiekt 36

height / weight:
173/70

Wysłany: 2020-01-02, 22:26   
   Multikonta: Alex Parker

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Grosza daj Giftedowi! #darczyńca

Vincent spojrzał na niego kątem oka.
- Przestała być moją siostrą po tym co zrobiła Vanessie - rzucił sucho - Gdyby tylko dać jej możliwość, sprzedałaby nas albo własnoręcznie odstrzeliła. - skrzywił się.
Nie dbał o to, ci Nick o nim pomyśli. Nie daruje tego ani Kate, ani rodzicom, ani tym bardziej Dolores.
Pokiwał głową.
- Jasne. Idź, niech ktoś cię ogarnie- wskazał na jego rany.
Nie rozstali się na długo, bo niebawem mieli się spotkać w zabiegowce...

/zt
Cuts like black scissors,
the fear that overcomes her.
[Profil]
  [0+]

[ ODPOWIEDZ ]