Poprzedni temat «» Następny temat
Część wspólna
Autor Wiadomość
Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

Programista/specjalista ds IT

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-07, 09:38   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imari nawet nie myślała o takich aspektach relacji, jemu zaś...no nie ukrywajmy tego, brakowało fizycznej bliskości. Na jej komplement o zapachu, uśmiechnął się.
- Dziękuję, ty też. - powiedział cicho
Imari się do niego tuliła, aż....zasnęła. Dawno nie był tak zdziwiony, gdy to odkrył. Musiała być naprawdę bardzo, BARDZO zmęczona. Ostrożnie podniósł ją i zaniósł do jej tymczasowego pokoju, w którym teraz spała. Otulił szczelnie kocem, pogładził po policzku i wrócił do siebie

/zt
[Profil]
  [AB+]

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-11, 21:48   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

05.12.2018 godzina 01:30

Światła pogasły, a siedziba Bractwa pogrążyła się w ciszy. Liam w końcu usnął nafaszerowany lekami a Parker nie mógł sobie znaleźć miejsca. Wiedział, że jest naprawdę źle. Żadne leki do końca nie pomagały, mieli do czynienia z czymś, czego nie znała ówczesna medycyna.
Ostatnio było tego za dużo. Wpierw Imari potem Liam..ta upiorna myśl z tyłu głowy...że Ellsworth może tego nie przeżyć...
Parker znał tylko jedną, skuteczną metodę na odcięcie się. Kiedy już zapadła cisza i większość mieszkańców Bractwa spała, on usiadł w części wspólnej, otworzył flaszkę i pił, w zupełnych ciemnościach. Mrok otaczający go, pomagał mu się uspokoić, odciąć od niepotrzebnych bodźców. Pozwalał, by co jakiś czas pojedyncza łza popłynęła po jego policzku, rad że nikt nie jest tego świadkiem. Ocierał je niecierpliwie, topiąc smutki w alkoholu. Musiał się zresetować, żeby jutro znów grać twardego, dla Liama.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

Go all the way, have you fun, have it al. It will take you down.

support/rozwój mocy innych

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-11, 21:59   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Szła do kuchni po coś do picia, zauwazyła ze nie ma nic w pokoju za późno i teraz żałowała, drepcząc ciemnymi korytarzami w stronę miejsca, gdzie mogła się zaopatrzyć w butelkę czegoś do picia. Przechodząc koło pokoju wspólnego rzuciła w niego wzrokiem właściwie tylko z przyzwyczajenia.. i serce stanęło jej w piersi. Zatrzymała się jak wryta, przez sekundę czy dwie dziwne myśli przesuwały się jej po głowie, wspomnienia.. Odetchnęła. Znała tę sylwetkę.
Ruszyła do pokoju powoli i po cichu, chociaż Parker zapewne musiał ją usłyszeć. Podeszła do mężczyzny i oparła mu dłoń na ramieniu, siadając obok.
- Gorszy dzień? - zapytała cicho, starajac się uspokoić walące jeszcze w piersi serce.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-11, 22:35   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Nie przejął się specjalnie dźwiękiem kroków, będąc pewnym, że jego wyostrzone zmysły, wyłapują jeszcze co nieco. Dopiero gdy Imari była blisko, poczuł znajomy zapach. Nie był więc przestraszony, gdy poczuł jej dłoń na swoim ramieniu, ale nie mógł powstrzymać mimowolnego drgnięcia, gdy to uczyniła.
Pociągnął cicho nosem i dopil to co miał w szklance.
- Coś w ten deseń - powiedział nieco ochryple, sięgając po butelkę, by sobie dolać.- Chcesz? - zagadnął, bo przecież było jeszcze sporo do wypicia, mógł się podzielić.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-12, 21:10   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Pokręciła głową.
- Nie - odpowiedziała cicho, siadając obok i opierając mu dłoń na plecach. - Coś się dzieje? Wydajesz się.. spięty - przesunęła dłonią w górę i w dół wzdłuż jego kręgosłupa. Widać było, że się martwi. Była noc, późno, a on siedział i pił. Chlał, właściwie. I to sam ze sobą. Jasne, trochę sobie neidawno powiedzieli, ale co z tego? Przecież mogli.. porozmawiać. Chyba, że nie chciał, ale to byłoby smutne. I niepokojące, w pewnym sensie.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-12, 22:50   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

No cóż. W takim razie więcej dla niego. Sięgnął po szklankę i upił łyk, nim się odezwał.
- Liam. - odpowiedział cicho, choć głos zadrżał mu przy tym nieznacznie - Jest z nim coraz gorzej. - pociągnął cicho nosem - Nie może pić, jeść, mówić... Teraz traci wzrok.
Znów zapadła cisza, podczas której stuknęła odkładana filiżanka.
- To coś na co choruje... To go powoli zabija, Imari. Jeżeli nic nie zrobimy, nie znajdziemy jakiegoś magicznego lekarstwa...on umrze.
I gdy wypowiedział swoje obawy na głos, już nie potrafił powstrzymać łez, które mu popłynęły bezszelestnie po policzkach. Szczęśliwie było na tyle ciemno, że Blanc mogła tego nie zauważyć.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-14, 09:24   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Słyszała, jak załamuje mu się głos i może nie widziała jego łez, ale słyszała je na pewno. Pomijając już to, jak czuła była na emocje innych ludzi, w szczególności tych bliskich sobie.. A Alex taką osobą był, nie można temu zaprzeczyć.
- Wiem.. coś wymyślimy, tak? Nie jest chyba jedyny, ktoś musi znać jakieś lekarstwo albo nad nim pracować albo coś.. nie wiem. Musisz poszukać jakiś informacji w internecie, sprawdzałeś już to może? - jeśli się dał, to pociągnęła go lekko w swoją stronę, żeby się o nią oparł i przytulił, a sama oparła się na o kanapę. Mógł sobie smarkać w jej bluzę, o.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-14, 10:06   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Gdy Imari przyciągnęła go di siebie, pozwolił jej na to. Nawet jakby nie chciał, to był już lekko zalany, więc i tak miał delikatne problemy z utrzymaniem równowagi.
- Szukałem - powiedział zmienionym przez zatkany nos głosem - Nic nie wiadomo, nie ma żadnych informacji o leku czy szczepionce.
Jeszcze nie wiedział, że dzień później się to zmieni, teraz mógł być więc na dnie Rowu Mariańskiego Rozpaczy. Pociągnął nosem i wtulił twarz w jej ramię, próbując się uspokoić.
Chciał zrobić coś. Cokolwiek. Nie mógł już dłużej, bezczynnie czekać i patrzeć jak jego najlepszy przyjaciel odchodzi.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-14, 22:20   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Zaczęła głaskać go lekko po ramieniu, obejmując go ręką i przytulając do siebie. Sama też starała się nie martwić, nie wiedziała jak miała by pomóc Liamowi, chociaż bardzo chciała. Jego stan był zły i pogarszał się, a do tego nie bardzo wiedzieli co z tym zrobić i zdecydowanie nie mogli iść do jakiejkolwiek instytucji, by im pomogla.. Cholera wzięła by ten cały rząd.. Naprawdę chciała by teraz mieć możliwość przeniesienia się gdzieś do Kanady albo Europy, do cholery, tam jakoś potrafili żyć w zgodzie między sobą ludzie i mutanci.. Irytacja, bezsilność.. okropne uczucia. Nic nie mogli na to poradzić też, neistety.
- Szukaj dalej, hm? Jeśli nie jesteśmy jedynymi na świecie.. a było by dziwne gdybyśmy byli.. To muszą być jakieś informacje. Może portale z Europy? Może to nie tylko tu.. - pocałowała go w głowe odruchowo, myśląć nad całą tą sytuacją.
- Chyba, że masz jakiś inny plan..? Bo ja niestety nie..

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-17, 19:18   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Jej bliskość była teraz dla niego nieoceniona. Kiedy czuł, że jego życie znów zaczyna się walić, ważne dla niego było wsparcie bliskiej osoby.
- Szukam. I będę szukał - powiedział cicho- Muszę działać. Nie wiem jeszcze jak się ma to udać...ale musimy sobie dać radę.
Mimo tych krzepiących słów, sięgnął znowu po alkohol. Cóż zrobić...miał z tym mały problem, gdy już go złapały smaki. Trochę to zajeżdżało hipokryzją, biorąc pod uwagę, jak bardzo pilnował on Liama...no ale jego moc nie robiła jeszcze nikomu krzywdy.
-Nie mam innego pomysłu...ale boję się, że czekając na pomysł, skończy nam się czas. - powiedział ponuro - Kiedy patrzę na Liama...jak jest z nim źle...wszystko do mnie wraca...Jack, Patty...i to co wtedy czułem, widząc ich martwych. - pokręcił przecząco głową- Nie chce znów tego przechodzić.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-17, 19:52   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Doskonale rozumiała jak ważna jest obecność bliskiej sobie osoby, jeśli dzieje się coś złego. Przynajmniej dla niej zawsze było to bardzo bardzo ważne. Nie komentowała na razie tego, że pije, ale kontrolowała jakie ilości. Wolała, by nie przesadził za bardzo, a z drugiej strony rozumiała dlaczego to robi.. I pozwalała na to.
- Wiem, rozumiem.. To znaczy wiem, że nie chcesz siedzieć z założonymi rękami i wydaje się, że robimy za mało.. ale robimy co możemy, tak? Myślisz, ze oddanie go do szpitala byłoby lepszym pomysłem? Jeśli go wyleczą to nie ma opcji, że wróci.. Z jego mocą będzie doskonalym kundlem DOGSów.. - nadal gładziła go lekko po ramieniu.
- Co innego możemy zrobić? Oprócz pilnowania, by nikomu innemu nic isę nie stalo od wybuchów mocy.. jeśli się jeszcze pojawią.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-19, 21:18   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Nie mieli za dużego wyboru. Mogli jedynie czekać na jakikolwiek znak, sygnał do działania. Tyle, że to czekanie było najgorsze. Czekanie w poczucie kompletniej bezsilności.
- Wiem - powiedział cicho - Na razie tylko to nam zostaje
Wstał, a przynajmniej próbował, bo stracił równowagę, zrzucając szklankę z alkoholem, ale szczęśliwie trafiając dupskiem z powrotem na kanapę.
-Szlag...chyba mnie ścięło - wymamrotał nieco nieprzytomnie
Jakby nie patrzeć, opróżnił sporą część butelki i to w dość krótkim czasie.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-20, 23:08   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

- Siadaj, hm? - poprosiła miękkim głosem i złapała go za dłoń - Nie bardzo jestem w stanie cię nieść.. ani prowadzić.. - na szczęście Parker wylądował znów na kanapie, więc mogła odsunąć alkohol i wszelkie szkło poza jego zasięg.
- I tego to już chyba starczy.. - wskazała na butelkę - Ok? - w końcu wyglądało na to, że więcej już mu tylko zaszkodzi, nie pomoże.
- Nic nie możesz zrobić.. poza pójściem spać. I to chyba najlepsze wyjście, hm? - zaproponowała - Mogę przynieść ci tu koc.. i w ogole.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-12-21, 11:57   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Pan Parker, dziebko zalany, posłusznie postanowił nie wstawać. Przynajmniej teraz. Była uzasadniona obawa, że obali się na pannę Blanc i tyle z tego będzie.
- Niech będzie... - wymamrotał i oparł się znów o Imari, walcząc ze zmęczeniem.
Ostatnie tygodnie to była codzienna walka. O Imari, O Liama, o resztę Bractwa. Był po prostu zmęczony.
- Nie mów o tym Liamowi... - powiedział cicho - Przestał pić ze względu na mnie...gdyby mnie zobaczył w takim stanie, mógłby delikatnie zwątpić...
Westchnął cicho i podniósł się znów do pozycje względnie siedzącej.
- Nie...nie mogę tu spać. Zaraz się ogarnę - przetarł twarz dłońmi.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-12-26, 20:29   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

- Wiem. Nic mu nie powiem. A tobie w sumie tez należał by się opiernicz - mruknęła, ale nie brzmiała jakby była zła i miała go zaraz za to okrzyczeć. Raz, bo wiedziała czemu jest w takim stanie, dwa bo była noc i trzy bo nie robił tego tak często jak Liam.. I inne takie. Na pewno będzie miała na niego oko przez tę sytuację.
- Jasne, to zaraz wstaniesz, ale chyba przymknąć oczy na moment by nie zaszkodzilo, hm? - próbowała go podejść. Ogarnie go, jeśli by tu zasnął, bo podróż do pokoju.. może być ciężka. I prawie niewykonalna w jego stanie i z jej ręką i tak dalej i tak dalej. A w sumie jeśli tu zaśnie, to może mu przynieść koc, w końcu leżą obok i przypilnować go jakiś czas, a jak za kilka godzin będzie lepiej to zwinie się wtedy do pokoju.

[ ODPOWIEDZ ]