Poprzedni temat «» Następny temat
Wielki Event Czasoprzestrzenny!
Autor Wiadomość
The Gifted

kocham tworzyć tematy i nie tylko

jestem kontem specjalnym

milio

Admin

name:

The Gifted

Wysłany: 2018-09-03, 17:56   Wielki Event Czasoprzestrzenny!

Powrót do przyszłości

To był zwykły, majowy dzień… Promienie słońca oświetlały leniwie budzące się miasto, kolejki do kawiarni zaczynały się ustawiać, byle załapać się na promocję “śniadanie do kawy”, a dzieci i młodzież już się wynudzały w porysowanych, szkolnych ławkach…
Normalność tego dnia aż biła po oczach. Może w tak ładną pogodę nawet patrole D.O.G.S. zaczynają sobie odpuszczać? Może i oni pozwalają sobie na chwilę radości z tak ludzkich, małych rzeczy?

A może to tak naprawdę tylko cisza przed burzą?

- Obiekt 0091 wciąż nie odnaleziony.
- W poszukiwaniu obiektu…
- Poszukiwany mężczyzna, około 40 lat, wysoki, szczupły, szatyn…
- Nigdzie go nie widzę.
- Obiekt 0091 został namierzony…

Tim. Uroczy facet o rozbrajającym uśmiechu. Wszedłszy w tłum, niemal niezauważenie, chciał sobie tylko pozwolić na chwilę odpoczynku, na darmowe śniadanie do kawy, na którą i tak nie było go stać. Zdawał się jednak w ogóle nie wiedzieć, w jakim położeniu się znajduje. Kim był? Dokąd zmierzał? I dlaczego większość osób tu zgromadzonych wiedziała to dużo lepiej, od niego?

Obiekt 0091. Timothy Travis Veller. Mężczyzna urodzony w 1978 roku, zaawansowany Alzheimer. Mutant Departamentu Genetycznego przy Seattle. Zbiegły z bloku X w laboratoriach przed ośmioma dniami.
Moc: Wizje alternatywnych przyszłości...
W poszukiwania Rządu włączono również oddziały Czarnych Helis. Ze względu na specyfikę obiektu, w jego poszukiwania zaangażowano wszelkie środki.
Sprawa była na tyle pilna, że nie dbano o odpowiednie zabezpieczenie ogłoszeń. Wolni informatycy, jak i ci z bractwa bez problemu trafili na ich ślad, udostępniając informację dalej. To była chwila, gdy wszyscy byli na tropie biednego, niczego nie świadomego Tima... Tym bardziej, gdy plotki w Seattle roznosiły się w zatrważającym tempie...

Chcesz się przekonać, jaka przyszłość nas czeka? Jak będzie wyglądać ziemia, gdy mutanci w końcu odnajdą wspólny język z ludźmi w rzeczywistości utopijnej? A może jednak ich walka będzie się wciąż zaostrzać, prowadząc do jeszcze gorszej rzezi, gdy zmierzymy się z istną dystopią?
Zapisz się na nasz event już dziś i przekonaj się sam!

Techniczne:
  • Event zostanie podzielony na dwie części - jedną, odbywającą się w alternatywnej rzeczywistości, z której - poza doznaniami psychicznymi i bólem głowy - postać wychodzi bez szwanku, oraz drugą - realną - podczas której postać może zostać zraniona, jak i zabita. Ważne! Zgłoszenie się na pierwszą część eventu nie jest jednoznaczne z braniem udziału w tej drugiej!
  • Ze względu na chęć zaangażowania jak największej ilości graczy, rezygnujemy z rozgrywek na dużą skalę (jak miało to miejsce przy Marszu Pokojowym) na rzecz utworzenia kilku mniejszych grup. Drużyny zostaną rozlosowane między Mistrzami Gry i każda trafi do nieco innej rzeczywistości, oczywiście biorąc pod uwagę preferencje użytkownika, co do miejsca, w którym chce się znaleźć:
    • Utopia - Miejsce, gdzie między ludźmi a mutantami w końcu zapanował pokój. Rozgrywka ta cechować się będzie lekkością, gdyż ma być wydarzeniem wesołym i przyjemnym. Wasze postaci znajdą tu chwilę na relaks i swobodę, całkowicie zapominając o bolączkach dnia codziennego. Będą tu też całkowicie bezpieczne i nie będzie im się mogła stać krzywda - no, chyba że same spadną z dywanu, albo wymieszają jednego wieczoru zdecydowanie zbyt wiele alkoholi...
    • Dystopia - Gdzie wojna już trwa, i żaden kąt nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa. Tutaj jesteście narażeni na obrażenia, krwawe opisy, tematy drażliwe jak i śmierć - zapisując się więc na ten odłam eventu, gracz automatycznie zgadza się na wszelkie poczynania Mistrzów Gry jak i innych współgraczy.

• Po raz pierwszy udział w evencie nie blokuje rozgrywek następujących "po nim". Uczestnicy wydarzenia tracą świadomość na około godzinę*, po której wybudzają się z bólem głowy. Wspomnienia ze swojej "podróży w czasie" będą odzyskiwać stopniowo, nawet przez kilka kolejnych dni fabularnych. Postaci nie wynoszą realnych obrażeń z przeżytych wydarzeń w innych rzeczywistościach, jednak otrzymają odpowiednie "nastrójniki" na czas odzyskiwania wspomnień.
  • W zależności od wybranego trybu rozgrywki, postaci będą się wybudzać w różnym stanie - oczywiście dostosowanym do ich charakteru. W założeniu, przyszłość utopijna powinna wprawić uczestnika w dobry nastrój, napawać go optymizmem i motywować do dalszej walki o wyrównanie praw mutantów, podczas gdy osoby z rzeczywistości dystopijnej powinny wyjść z poczuciem pustki, bólem wewnętrznym, może nawet zaburzeniami depresyjnymi czy z zespołem stresu pourazowego.
  • Druga część eventu, odbywająca się już po przebudzeniu nie jest obowiązkowa. Co więcej - W zależności od ilości osób chętnych do wzięcia w tej rozgrywce udziału, zastrzegamy sobie prawo do wylosowania postaci, które wezmą udział w tej batalii (co najmniej po 1 przedstawicielu z każdej frakcji). Należy jednak pamiętać, że w tej części wydarzenia postać może wyjść z poważnymi obrażeniami, bądź nawet zginąć.
    *Zgłoszone/wylosowane postaci budzą się jako pierwsze, widząc, jak Obiekt 0091 próbuje zbiec z miejsca zdarzenia. Niezależnie od pobudek, które nimi kierują (chęć pomocy, lub zabicia obiektu? A może pragnienie ponownego schwytania mutanta?), ruszają za Timem do ślepej uliczki. To właśnie tutaj rozstrzygnie się los mężczyzny... Będziecie walczyć między sobą? Połączycie siły? A może to właśnie biedny Veller zostanie złapany na Twoją muszkę?
  • Możliwe jest zgłoszenie dowolnej ilości multikont, prosimy jednak, by w miarę możliwości - różniły się one częstotliwościami odpisywania.
  • Zastrzegamy sobie prawo do rezygnacji z jednej z alternatywnych rzeczywistości, jeśli łączna liczba zgłoszonych postaci będzie mniejsza niż 2, lub będą one należeć wyłącznie do jednego gracza.
  • Na zapisy macie czas do godziny 9.09, 9 września. Grupy zostaną podane do 11 września. Ważne! Ze względu na specyfikę rozgrywek, nie będzie podane do ogólnego wglądu, który MG prowadzi którą grę. Z wszelkimi pytaniami związanymi z eventem prosimy kierować się do Sami, na kontro Mistrza Gry lub przez użycie znacznika @MG na discordzie.

Jakie nagrody dla was przewidujemy?
  • przyrost mocy
  • zyskanie ważnej wiadomości fabularnej
  • przywilej narracyjny
  • koła ratunkowe
  • odznaki
  • przerzuty kostką
  • awanse fabularne
  • zyskanie sojusznika w postaci NPC Obiektu 0091 - Tylko dla uczestników II części eventu!*
    *W przypadku postaci należących do frakcji, Tim zostaje sojusznikiem dla całej grupy, żywiąc jednak większe emocje wobec osoby, która go "zdobyła". Ważne! Nie dotyczy, jeśli postać Vellera zostanie zabita.

Nagrody zostaną przydzielone po zakończeniu poszczególnych rozgrywek.

Formatka do uzupełniania:
Kod:
[b]Imię i nazwisko postaci:[/b] [tu wpisz imię swojej postaci]
[b]Wydarzenie:[/b] Dystopia / Utopia [wybierz jedno]
[b]Forma rozgrywki:[/b] Pisana / Głosowa [jeśli głosowa - czy wyrażasz zgodę na nagranie i udostępnienie naszej gry w serwisie YT?]
[b]Ekwipunek:[/b] [Co postać ma przy sobie? Prosimy o dostosowanie ekwipunku do sytuacji postaci - czy była świadoma, w jakim celu tu zmierza, a może była przypadkowym świadkiem? Zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia części ekwipunku postaci.]
[b]Stan postaci:[/b] [Czy postać posiada jakieś obrażenia lub jest w kiepskim stanie psychicznym?]
[b]Częstotliwość odpisania:[/b] Jak często jesteś w stanie odpisywać? [Kilka razy dziennie? Codziennie? Raz na trzy dni? Prosimy o przybliżoną odpowiedź - na tej bazie będą dobierane odpowiednie grupy]
[b]Chcę wziąć udział w II części eventu:[/b] [tak/nie]

Zgłoszenia prosimy umieszczać pod tym postem!
[Profil]

Matilde Wallace

Thought I could fly, so why did I drown?

(nie)uzdrawianie

60%

nic nie robi w Bractwie

name:

Matilde Jane Wallace

alias:
Judy Hallen | Marla Singer

height / weight:
170/50

Wysłany: 2018-09-03, 18:15   

Talon na Aarona i balon

Pierwszy strzał! #ZadaniaMG

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: Matilde Wallace
Wydarzenie: dystopia
Forma rozgrywki: pisana
Ekwipunek: telefon, portfel, szminka, papierosy, perfumy, okulary przeciwsłoneczne, puszka dietetycznej coli, zapalniczka, gumy, jakieś tabletki pewnie, paczka chusteczek, plastry, ołówek i notes.
Stan postaci: ciąża :roll:
Częstotliwość odpisania: codziennie, w najgorszym wypadku co drugi dzień
Chcę wziąć udział w II części eventu: nie
Ostatnio zmieniony przez Matilde Wallace 2018-09-08, 09:55, w całości zmieniany 3 razy  
[Profil] [WWW]
  [0-]

Imari Blanc

Go all the way, have you fun, have it al. It will take you down.

support/rozwój mocy innych

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-09-03, 18:17   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Imię i nazwisko postaci: Imari Blanc
Wydarzenie: Utopia (ale można mnie przerzucić do drugiej grupy, jeśli taka będzie potrzeba, obie opcje mi pasują)
Forma rozgrywki: Pisana / Głosowa - obie są ok, ale na głosową mogę nie mieć czasu.
Ekwipunek: telefon, plaster papierowy perforowany, gaz pieprzowy, mokre chusteczki i żel antybakteryjny do rąk, tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne, tabletki na bóle migrenowe, zamykane lusterko, chusteczki, miętówki, woda w butelce, 2 batoniki "energetyczne", okulary przeciwsłoneczne.
Stan postaci: Nie jest w najlepszym stanie psychicznym od czasu ataku w marcu
Częstotliwość odpisania: od kilku razy dziennie/rozgrywki ciągłej, po odpis raz na 2 dni, zależy od grafiku,

Simon Govain

Na imię mi Legion, bo jest nas wielu

Klonowanie

83

Trener

name:

Simon Govain

alias:
Legion

height / weight:
172/74

Wysłany: 2018-09-03, 18:28   
   Multikonta: Stuart

Podróżnik w czasie

Imię i nazwisko postaci: Simon Govain
Wydarzenie: Utopia
Forma rozgrywki: Raczej głosowa, jeśli nie będę w stanie znaleźć terminu, to pisemna. Zgadzam się na nagranie i wstawienie na YT
Ekwipunek: Telefon, paczka fajek, zapalniczka, gumy do żucia, długopis, portfel z nieznaczną kwotą, kluczyki do motoru, jeden skręt. Przypadkowy przechodzień
Stan postaci: Raczej dobry, co najwyżej nieco zestresowany
Częstotliwość odpisania: Jeśli przyjdzie mi pisać, to raczej raz na trzy dni
Chcę wziąć udział w II części eventu: Nah, Szymkowi wystarczy atrakcji
[Profil]
  [B-]

Brian Kersey

...

Członek Oddziału Taktycznego Niebieskiego Szwadronu

name:

Brian Anthony Kersey

height / weight:
182/96

Wysłany: 2018-09-03, 18:39   
   Multikonta: Liam, Nicholas, David, Seba

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: Brian Kersey
Wydarzenie: Dystopia
Forma rozgrywki: Pisana
Ekwipunek: Dokumenty, portfel, paczka papierosów, zapalniczka, telefon, leki przeciwbólowe, latarka podręczna, pistolet, naboje, nóż składany, klucze do samochodu, ekwipunek członka Niebieskiego Szwadronu (sprzęt do schwytania mutanta: obroża, pajęczak).
Patrol w mieście.
Stan postaci: Psychikę ma mocną. Jeżeli choroba nerek ma jakieś znaczenie, to takową posiada.
Częstotliwość odpisania: Codziennie. W niektórych sytuacjach może zdarzyć się jeden post na dzień.
Chcę wziąć udział w II części eventu: Zaryzykuję - Tak.
[Profil]
  [A+]

Magnus Vulcano

Przynajmniej w drodze do piekła możemy się dobrze bawić

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-09-03, 19:22   
   Multikonta: Lucas

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: Magnus Vulcano
Forma rozgrywki: Pisana / Głosowa wszystko mi jedno, obie mi pasują
Ekwipunek: Torba w której ma nóż myśliwski, trochę mięsa, bandaż, jakąś czystą szmatę, zaplamiona farbą bluza z kapturem, leki przeciwbólowe oraz parę kamieni, naładowany pistolet i parę naboi. (Chciał okraść aptekę)
Stan postaci: Dobry
Częstotliwość odpisania: Codziennie
Chcę wziąć udział w II części eventu: Tak
[Profil]
  [A+]

Leilah Addams

--

Elektrokineza

76%

-

name:

Leilah Addams

alias:
Skyripper

Wysłany: 2018-09-03, 19:49   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: [ Leilah Addams
Ekwipunek: Skórzana kurtka, czarne ciężkie buty, pistolet, nóż, wodę mineralną, orzeszki w czekoladzie, portfel, telefon, kopia legitymacji ząswiadczająca o tym, że jest izraelskim weteranem wojskowym.
Stan postaci: [ Wszystko w normie
Częstotliwość odpisania: Od codziennie do raz na 2 dni.
Chcę wziąć udział w II części eventu: Nie
[Profil]
  [AB-]

Viggo Hetfield

Hello darkness my old friend

Zadawanie bólu i obrażeń.

84%

Barman

name:

Viggo Hetfield

alias:
Pain Muffin

height / weight:
195/90

Wysłany: 2018-09-03, 21:18   
   Multikonta: Richard, Evie

Talon na Aarona i balon

Podróżnik w czasie

Imię i nazwisko postaci: Viggo Hetfield
Ekwipunek:Paczka fajek, dwie setki czystej żołądkowej, dwie zapalniczki, bluza, nóż schowany w cholewie buta, portfel, klucze, breloczek z latarką, plasterki z księżniczkami Disneya (prezent od Anniki)
Stan postaci: Obrażeń brak, stan psychiczny jak na niego dobry.
Częstotliwość odpisania: codziennie/raz na dwa dni
Chcę wziąć udział w II części eventu:Tak
[Profil] [WWW]
  [0+]

Vincent Edams

Wolność, kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem

Ramiona wektorowe

74%

brak

name:

Vincent Edams

alias:
Obiekt 36

height / weight:
173/70

Wysłany: 2018-09-07, 16:43   
   Multikonta: Alex Parker

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Grosza daj Giftedowi! #darczyńca

Imię i nazwisko postaci: VIncent Edams
Ekwipunek: bluza, kastet, portfel, telefon komórkowy, butelka wody, batonik
Stan postaci: Postrzelone ramię, poszyte.
Częstotliwość odpisania: codziennie/raz na dwa dni
[Profil]
  [0+]

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

Programista/specjalista ds IT

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-09-07, 16:47   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: Alex Parker
Wydarzenie: Utopia [
Ekwipunek: Telefon, tablet, paczka gum do żucia, okulary przeciwsłoneczne
Stan postaci: Wszystko okej
Częstotliwość odpisania: Codziennie/co dwa dni
Chcę wziąć udział w II części eventu: tak
[Profil]
  [AB+]

Fay Murphy

Who gets the bird, the hunter or the dog?

kontrola nad zwierzętami

75%

informatorka w Bractwie

name:

Fay Karen Murphy

alias:
Olivia Ward

height / weight:
173/55

Wysłany: 2018-09-07, 17:56   

Władczyni Pingwinów

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Imię i nazwisko postaci: Fay Murphy
Ekwipunek: Pistolet + naboje, okulary przeciwsłoneczne, butelka wody, owczarek niemiecki na smyczy
Stan postaci: brak czucia w lewej ręce, psychicznie średnio bo odzyskała wspomnienia z pobytu w dogs
Częstotliwość odpisania: codziennie do 19.09, potem może być gorzej, ale coś krótkiego zawsze skrobnę z tel
Chcę wziąć udział w II części eventu: nope

I wish I could see this world again through those eyes...

[Profil]
  [0-]

Esther Goth

If you are going through hell, keep going.

fotokineza

72%

Kelnerka/kucharka

name:

Esther Goth

alias:
Minimo

height / weight:
173 / 57

Wysłany: 2018-09-07, 18:39   
   Multikonta: Lasair, Louanna, Rocky

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Imię i nazwisko postaci: Esther Goth
Ekwipunek: jakieś leki przeciwbólowe oraz antydepresanty, lusterko, okulary przeciwsłoneczne, kluczyki, bilet autobusowy, pomadka, portfel (pieniądze, dokumenty, zdjęcie rodzinne), czyli typowe co kobieta ma zazwyczaj torebce
Stan postaci: na chwilą obecną jest okej, ale cierpi na: Depresji jednobiegunowej; Zaburzenia nerwicowe (lękowe). Fobie: Aichmofobia, Astrafobia, Dermatofobia, Ligofobia
Częstotliwość odpisania: Postaram się codziennie, albo co drugi dzień

Imię i nazwisko postaci: Lasair Roarkedaughter
Ekwipunek: bransoletka z muszelek; torebka (kluczyki, portfel, notes i jakiś scyzoryk);
Stan postaci: nic jej nie jest...
Częstotliwość odpisania: Raz na trzy dni - nie dłużej

[Profil]
    [A+]

Valerie Blanc

And I find it kinda funny, I find it kinda sad the dreams in which I'm dying are the best I've ever had

teleportacja

23%

drama queen

name:

Valerie Blanc

alias:
Claire Hopper

height / weight:
165 / 50

Wysłany: 2018-09-07, 21:30   

Podróżnik w czasie

Imię i nazwisko postaci: Valeria Blanc
Ekwipunek: Jeansy, jeansowa kurtka, w kieszeni otwieracz do wina z małym nożykiem, telefon, guma do żucia
Stan postaci: Wszystko w porzo
Częstotliwość odpisania: Postaram się codziennie, ale bardziej prawdopodobne raz na 2 dni
[Profil]
  [0-]

Elijah Fitzgerald

Asdfghjkl

telepatia

30%

były policjant, który stoi za ladą w księgarni

name:

Elijah Fitzgerald

alias:
El, Fitz

height / weight:
180/83

Wysłany: 2018-09-08, 14:24   
   Multikonta: Raegan

Imię i nazwisko postaci: Elijah Fitzgerald
Ekwipunek: telefon, paczka papierosów, klucze do mieszkania i samochodu, gumy do żucia, zapalniczka, kilka chrupek dla psa w wewnętrznej kieszeni dżinsowej kurtki,
Stan postaci: wszystko z nim w porządku, jedynie wciąż obwinia się o smierć przyjaciela
Częstotliwość odpisania: Codziennie/raz na dwa dni, zależy od możliwości
[Profil]
  [B+]

Malvina Amaya

only pizza understands

wyczuje twoje kłamstwa i uczucia

80%

architekt wnętrz i zawodowa rozwódka

name:

Malvina Amaya

height / weight:
165/51

Wysłany: 2018-09-08, 14:27   

Imię i nazwisko postaci: Malvina Amaya
Ekwipunek: telefon, portfel (oczywiście z asortymentem), tabletki przeciwbólowe, bluza, plastry, chusteczki, okulary przeciwsłoneczne i reszta babskich rzeczy z babskiej torebki
Stan postaci: dobry, może mieć początkowo zły nastrój niezależnie od niej, ale ogólny stan Malvki jest oki
Częstotliwość odpisania: codziennie albo na drugi dzień, raczej nie powinno zdarzyć się dłużej
[Profil]
  [0+]

[ ZAMKNIĘTY ]