Poprzedni temat «» Następny temat
Olympia Coffee
Autor Wiadomość
Imari Blanc

Go all the way, have you fun, have it al. It will take you down.

support/rozwój mocy innych

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-06-29, 17:08   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Zmarszczyła brwi, bo to nie była informacja, jaka by ją zadowoliła, ale nie widziała sensu w dopytywaniu, w końcu wyglaało to na dość delikatny temat dla niego. Rozumiała, jeśli dotyczył mutacji - ona sama nie była przecież zbyt chętna by o tym mówić otwarcie, w warunkach takich jak tu - z ludźmi naokoło. Nawet jeśli niby nikt ich nie widział.
- Cóż, nie mam tam aż tak dużego ruchu, a to było raczej miłe towarzystwo - skomentowała. I nie kłamała, tak naprawdę było! Nawet jesli raz czy dwa musiała ich ofuknąć za to, ze są za głośno, ale zawsze się starali.
- Tak, starszego brata i młodszą siostrę - uśmiechnęła się, w końcu brata odnalazła, a raczej on ją odnalazl po cholernych jedenastu latach więc mogła byc zadowolona!
- A ty?

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

Programista/specjalista ds IT

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-06-29, 20:31   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Jak widać, godzina policyjna oddziaływała nie tylko na życie prywatne mieszkańców, ale i na ekonomię. Ucierpi życie nocne a przy okazji caly rynek. Kawiarnie, restauracje, kina, teatry....Ciekawe co z klubami? Wyglądało na to, że 22 i koniec imprezy.
- Dwójka ? Nieźle - uśmiechnął się - Zawsze zazdrościłem kumplom, którzy mieli rodzeństwo. Jak się już domyślasz zapewne, jestem jedynakiem - kontynuował - Za młodu mówili mi, żebym się cieszył, bo rodzeństwo to wrzód na dupie... Ale teraz rzecz jasna, mają inne zdanie na ten temat

Sięgnął po szklanke, by napić się kawy.
- Także nie mam rodzeństwa. Ale miałem kiedyś psa - no prawie jak rodzeństwo !
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-06-29, 20:51   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Faktycznie, Imari też się nad tym zastanawiała. Sama przestawiła godziny działania herbaciarni, bo zwykle była otwarta do 21, teraz myślała nad tym, by zostawić ją otwartą najwyżej do 20:30, a zapewne do 20. Zobaczy jak będa pojawiać się klienci i wtedy zadecyduje. To na pewno nie bedzie podobać się ludziom, właścicielom, zwykłym mieszkańcom.. Taka godzina policyjna to ciężka sprawa. Imari zdawała sobie sprawę, że niektórzy z grup mutantów to ekstremiści, ale tak samo to działało jeśli chodzi o ludzi. Nie miała pojęcia co o tym sądzić, ale fakt faktem, czuła się coraz gorzej.. Bardziej klaustrofobicznie w tym, ponoć, wolnym kraju.
- Wiesz co.. nienawidziliśmy się z bratem, jeśli ktoś by nas spytał, gdy byliśmy dziećmi. Jest rok starszy niż ja. Ale tak naprawde jeśli cokolwiek się działo, to zawsze się za siebie wstawialiśmy. A brat zawsze brał na siebie winę za wszystko, chociaż nie powinien, potem się na niego wkurzałam.. Doceniłam po latach - uśmiechnęła się, smutno. Nie wspominała o tym, że zostali rozdzieleni na kilkanaście lat.
- Psa? Jakiego? Zawsze chciałam mieć zwierzątko, ale rodzice mówili, że nie ma na to czasu.. a potem.. coż, nie było możliwości - wzruszyła ramionami, to w końcu bardziej skompliwkowana sprawa.
- A nie myślałeś, żeby teraz wziąć jakiegoś.. nie wiem, chomika? Krolika? Kota? Twoje mieszkanie jest dość..puste. NIe przeszkadza ci to?

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-06-30, 11:14   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Ten smutny uśmiech zwiastował jakąś ponurą historię, ale nie chciał ciągnąć Imari za język. Przynajmniej nie teraz. Potrzeba było do tego czasu i wzajemnego zaufania.
- Wiesz co, to był kundelek, ale bankowo krzyżówka z labradorem. Znajda , przygarnęliśmy go jak był szczeniakiem. Jakaś gnida go przywiązała do pnia drzewa i zostawiła w tym lesie, w którym go znaleźliśmy. - powiedział, wracając do wspomnień - Nazwaliśmy go Nuggets. Wyrósł na cholernie inteligentnego psa. Kiedy przyszedł czas mojej rehabilitacji, miał mnie zawsze na oku. - rzecz jasna miał na myśli czas kiedy obudził w sobie moc i go wypuścili ze szpitala. - Kiedy... było ze mną gorzej, przybiegał i mnie uspokajał - uśmiechnął się do wspomnień - Kiedy odszedł, nie byłem w stanie go zastąpić żadnym innym zwierzęciem. I chyba nadal bym nie umiał- westchnął
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-06-30, 13:08   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Niechętnie mówiła by o Hopperze, który w sumie był poszukiwany, który sam nie mówił o sobie za wiele, nawet jej. Więc szanowała jego prywatność, ale też nie zamierzała zaprzeczać, że nie ma rodzeństwa - bo miała. W komplecie, co bardzo ją cieszyło. Do tego Hopper był przecież obecnie osobą zarządzająca Bractwem, więc..
- Oh.. - zrobiła rozczuloną minę - Rozbrajają mnie zawsze takie historie, to urocze.. - schowała się za szklanką z kawą na moment.
- Na pewno nie myślałeś o żadnym.. kocie nawet? Czy jesteś jednak psiarzem? Wiesz.. twoje mieszkanie było dość.. puste.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-07-01, 08:43   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Uroczo wyglądała z tą rozczuloną miną, ktorą zaraz ukryła za szklanką z kawą. Uśmiechnął się nieznacznie.
- Kocie? Nie, w życiu ! Jestem psiarzem z krwi i kości. Koty są wredne i nieprzewidywalne. - stwierdził dobitnie - Jeżeli miałby się pojawić w moim życiu zwierzak, to byłby znowu pies. Aczkolwiek, tak jak mówiłem, wciąż pamiętam jak przeżywałem śmierć Nuggetsa i nie wiem czy byłbym gotowy na powtórkę z rozrywki. - powiedział spokojnie - Cóż, wiem, że moje mieszkanie jest dość... bezbarwne. Chodzi o brak drażniących bodźców
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-07-01, 20:25   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

- Czyli jednk psiarz - uśmiechnęlą się, kiwając lekko glową. Jako, że Imari nie miala nigdy żadnego zwierzęcia - trochę bała się psów, szczególnie tych większych. Kotów nie, bo te zwykle unikały kontaktu, więc nie bylo z nimi aż takiego problemu. Po prostu nie miała pojęcia jak powinna reagować i tak dalej, poza wiedzą, ze psa się głaszcze za uchem najlepiej. Ponoć.
- Ah. No ta k, a taki pies mogłby tez być dość głośny czy coś i wtedy byłby problem.. - zagryzła wargę - Nie pomyślałam o tym. Ale chyba wszystkie zwierzęta jakoś hałasują. Może powinieneś mieć pająka albo węża w takim razie! - zaproponowała lekko rozbawiona taką zmianą z psa w coś do terrarium. W końcu nawet chomiki potrafiły narobić niezłego hałasu.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-07-03, 20:06   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Alex uniósł brew ku górze, by po chwili się uśmiechnąć. Zaiste była z niej Matka Teresa z Kalkuty. Jej życie wypełnione było wszelako pojętą troską o każdego, tylko nie o siebie.
- Bardzo to ciekawe jak cię martwi moja samotność - powiedział z rozbawieniem w głosie - Ale nie martw się. Tak jakby się przyzwyczaiłem.
Od wielu lat unikał bezpośrednich kontaktów z ludźmi. Te online były znacznie bezpieczniejsze.
- Tylko pies byłby do zaakceptowania - oznajmił po wymienieniu tych cichszych przedstawicieli fauny - Najlepiej duży, małe kojarzą mi się z zabawkami. A duży nawet cię przeciągnie po podłodze, gdyby coś ci się stało. - gdybal głośno
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-07-03, 20:36   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

- To może powinieneś o takim pomyśleć. Myślę, że mogłby ci dać dużo dobrego - uśmeichnęła isę. To nei tak, że nei myślała o sobie, wcale nie tak. Po prostu jej własne dobro było na końcu całego łancucha, ale wiedziała, że musi trzymać się w jakiejś tam formie, żeby pomagać innym. Dlatego o siebie dbała, ogarniała, nie pozwalała sobei wpaść w jakąś czarną dziurę rozpaczy.
- U mnie w domu nigdy nie było zwierząt, miałam za to rodzeństwo. To chyba prawie to samo.. - zaczęła bawić się szklanką, przesuwajac ją dookola po blacie. Nagle zerknęła na Alexa i przestała.
- Przepraszam, zapominam - mruknęła lekko skrępowana.
- Gdybyś jechał do schroniska ot chcę się wybrać z tobą! - zadecydowała nagle.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-07-04, 07:17   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Alex wybuchnął śmiechem. Wygląda na to, że Imari już wszystko ustaliła. Za chwilę poleci sprawdzać, która karma jest najlepsza, na co musi psa zaszczepić i jakie posłanie będzie najwygodniejsze.
- Hola, hola ! Ja jeszcze nie powiedziałem, że chce psa ! - zasmiewal się - Wstrzymaj konie, panno Imari. Adopcja psa to nie kupno skarpetek. Ja potrzebuję czasu do takich decyzji. Pies to pełno dodatkowych obowiązków - uśmiechnął się - Nic nie szkodzi - póki nad tym panował, było okej, umiał się odciąć od drażniących bodźców.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-07-05, 12:58   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Parsknęła.
- Dobrze, dobrze. Domyślam się! Ale i tak uważam, że powinieneś mieć jakieś zwierze w tym pustym mieszkaniu. Tym bardziej, jak masz mało kontaktu z ludźmi face to face, a sam mówiłeś, że masz. Chociaż ja też chętnie bym się zakopała za monitorem, ale.. no, tak nikomu nie pomogę. A jak już sam zauważyłeś, tym się głównie zajmuje - uśmiechnęła się. Miała nadzieję, ze wyśle jej kiedyś zdjęcie jakiegoś psa. Szczeniaka czy nie, nieważne! Ale mógłby trochę odżyć. A może wystawienie na bodźce pomogłoby mu opanować niechciane reakcje na nie, te zależne od mutacji oczywiście. Taka mała terapia przy okazji sprawienia sobie psa albo innego zwierzęcia.
Spojrzała w okno, poobserwowała na moment ludzi naokoło i zagryzła wargę, zanim przeniosła wzrok na mężczyznę.
- ...Alex? Nie myślałeś, żeby.. poznać więcej osób z podobnymi zainteresowaniami? - więcej mutantów! Ale tego pytania nie może zadac wprost, wiec oby zrozumiał.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-07-05, 14:25   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Uśmiech nie schodził z jego twarzy od kilku dobrych minut. Dawno tak dobrze nie spędzał czasu.
- Kolejny raz określiłaś moje mieszkanie pustym. A mam trochę klamotów - parsknął - Książki...gry...komiksy...sprzęt komputerowy. Nawet mam kaktusa. - tak, ogrodnikiem, to on był fatalnym. O ile był osobą poukładaną i zorganizowaną, tak nie przekładało się to na jego zdolności , utrzymania przy życiu roślin zielonych.
- Mam sporo znajomych...ale utrzymujemy kontakt głównie online. Wiesz, tak jest...wygodniej - raczej bezpiecznej, ale wolał ostrożnie dobierać słowa. - Ale nie ukrywam, kiedyś byłem bardziej towarzyski.
Zanim obudził w sobie moc, przecież miał przyjaciół. Miał swoje życie, z którego był dumny. Miał nawet pierwszą miłość, którą bezpowrotnie utracił. Wszystko to umarło razem z nim, w dniu wypadku.
Normalnie mógłby nie zrozumieć ukrytego pytania, ale tak się ślizgali między słowami, że tym razem się domyślił o co jej chodzi.
- Nie, nie myślałem o tym. Uznałem, że tak będzie lepiej. - może był tchórzem, trudno. Dzięki temu mógł prowadzić względnie normalne życie, biorąc pod uwagę nadnaturalne okoliczności.
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-07-06, 11:31   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

- Tak, klamoty to dobre określenie. Wiesz czego tam nie masz? Duszy. To.. jakbyś wynajmował pokój w hotelu. Tak wygląda. Bardzo ladnym hotelu, jasne, ale nadal hotelu. Jakbyś miał tam być tylko na chwilę i nie oplacało ci się mieć niczego więcej, żadnych.. sentymentalnych rzeczy, żadnych swoich rzeczy - wzruszyła ramionami - Kaktus się nie liczy. Dlatego mowiłam, ze pies - dodała jeszcze, usmiechając się do niego.
- Łatwiej? - sprostowała.
Cholera.
Ona też mogła zostać w ten sposób.
Nic z tego, co sie stalo.. nie stalo by się jej. To trochę samolubne, bo stało by się i tak, niezależnie od jej osoby. ALe nie brala by w tym udziału.

Alex Parker

x

wyostrzone zmysły

73%

name:

Alex Parker

height / weight:
183/78

Wysłany: 2018-07-06, 13:56   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Ledwo zauważalny cień przemknął przez jego twarz. Cóż....jej słowa były jak najbardziej prawdziwe. W końcu nie trzymał (przynajmniej na widoku) niczego, co by mu przypominało poprzednie życie. Żadnych zdjęć w ramkach, żadnych pamiątek. Być może Imari kiedyś się dowie, dlaczego tak postępował. A być może już się domyślała.
- To się nazywa minimalizm,. Nie jestem zbieraczem - powiedział z delikatnym uśmiechem - Mniej sprzątania.
Zastanawiał się przez moment, jak przekazać to co chciał, by nie powiedzieć za dużo. W końcu uznał, że nie ma co popadać w aż taką paranoję.
- Bezpieczniej,. - obrzucił krótkim spojrzeniem mężczyznę siedzącego w kącie. Miał niejasne przeczucie, że jest przez niego obserwowany. - Co powiesz na spacer? - zaproponował nagle
[Profil]
  [AB+]

Imari Blanc

60%

Trener

name:

Imari Blanc

alias:
Tara/Marceline Hopper

height / weight:
173/48

Wysłany: 2018-07-06, 14:03   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

2 lata Giftedów!

Nie popadać w paranoję? Właśnie to robił.
- Nazywaj to jak chcesz, ja już mam wyrobione zdanie i go nie zmienisz! - uśmiechnęła się lekko rozbawiona tym jak próbuje się bronić. Jej zdania nie zmieni! Była uparta, jeśli była o czymś przekonana, wiec nie będzie tak łatwo. Spojrzała na niego uważniej, zmarszczyła lekko brwi.
- Jasne, zapłaćmy i możemy iść - zaproproponowała, szuakjac wzrokiem kelnerki, by ta podeszła do stolika. Nie wiedziała skąd ta nagła zmiana u niego, ale widziała ją - być może przez to, że wcześniej zachowywał się inaczej. I to dosłownie chwilę wcześniej.

[ ODPOWIEDZ ]