Poprzedni temat «» Następny temat
Aniołek i Liam na rozmowie
Autor Wiadomość
Magnus Vulcano

Przynajmniej w drodze do piekła możemy się dobrze bawić

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-10-10, 19:47   Aniołek i Liam na rozmowie
   Multikonta: Lucas

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Słysząc słowa tego człowieka uśmiechnąłem się delikatnie. Naprawdę wyglądałem na niemowę? No dobrze nie odzywałem się do niego jednak byłem chory to chyba coś tłumaczy co nie? Teraz jestem zdrowy jednak wolę poobserwować żeby dowiedzieć się czy jeśli wrócę z jeleniem będą mieć jakiś problem. I najwyraźniej będą mieli jeśli sami nie polują. Westchnąłem w duchu kiedy to uświadomiłem sobie że brakuje mi tego wszystkiego.
-Skąd ten pomysł?- Spytałem z szczerym zaciekawieniem patrząc na mężczyznę uważnie a w sumie to lustrując go dokładnie. Był przystojny nie można było mu to tego odmówić.
-Jak mam na Ciebie mówić wybawco?- Spytałem z.nutą rozbawienia w głosie.
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Jestem sobą, jestem kimś...

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

Liam Adam Bruce Ellsworth

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-10-12, 18:33   
   Multikonta: Brian, Nicholas, David, Seba

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

- Nie odzywałeś się, kiedy do Ciebie mówiłem.
Odpowiedział, skąd stwierdzenie, że chłopak uważany przez niego był za niemowę. Takie było pierwsze odczucie, bowiem nowy kolega nawet nie wspomniał ani nie pokazał, że mogłoby go boleć gardło czy coś. Zresztą na to czasu nie mieli. Widział po nim że był osłabiony i schorowany. Ale bezpośrednio do Bractwa nie mógł go zabrać, póki William nie ogarnie jego sprawy sam. Trochę się Liamowi za to dostało, ale cóż. Nawet dorośli na błędach się uczą.
- Liam.
Zdradził chłopakowi swoje imię, kiedy też czajnik zagotował wodę i się wyłączył. Liam sięgnął po niego i zalał sobie kubek z herbatą, odstawiając po chwili czajnik na miejsce. Nie trzeba mówić, że liczył iż młody też zdradzi mu swoje imię.
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-10-19, 20:04   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Słysząc wyjaśnienie mężczyzny musiałem przyznać że w sumie miał rację. Trochę pochopnie wyciągnął wnioski ale jakieś chyba musiał wyciągnąć. Nie wiedziałem dokładnie po co no ale co z tego? Ludzie naprawdę lubili wymyślać dziwne rzeczy. Uśmiechnąłem się lekko kiedy udało mi się w końcu otworzyć mięso, Zamruczałem cicho wyciągając jeden kawałek mięsa i odgryzłem jeden kęs zaczynając go od razu zaczynając dokładnie gryźć. To było lepsze niż kanapki choć to może dlatego że do mięsa się przyzwyczaiłem.
-Jestem Freedom- Odpowiedziałem na przedstawienie się przez tego człowieka kiedy już przełknąłem. Liam,,, to imię pasowało do tego człowieka. Nie żebym znał jeszcze jakiegoś Liama.
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-10-23, 13:32   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

- Freedom? Brzmi bardziej jak pseudonim.
Stwierdził, choć nie ukrywał dla niego, że na imię to było co najmniej dziwne. Ale skoro chłopak nie chciał zdradzać swojego prawdziwego imienia, Liam nie będzie nalegał. Również miał swoją ksywę, wymyśloną, ale używał jej tylko informatycznie. Gdziekolwiek podpisując się jako fałszywa i zagadkowa osoba.
Herbata na razie się studziła, z kolei Liam spojrzał na kolegę który ku jego zdziwieniu, jadł surowe mięso?
- Nie lepiej to... Usmażyć? Ugotować?
Zapytał. Zrozumiałby jeszcze potrawy z ryb surowych, które też nie raz jadł z kuchni azjatyckiej, ale tutaj? Może ten chłopak będą mutantem ma zupełnie inny organizm i układ pokarmowy?
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-10-25, 07:30   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

-Bo nim jest- Potwierdziłem kiedy usłyszałem co mówi Liam po czym uśmiechnąłem się lekkó. Ten facet wydawał się być dosyć ciekawski ale jednak miły. W końcu mi pomógł czyż nie? Dzięki niemu wyzdrowiałem szybciej niż kiedy byłbym w lesie w tym całym hangarze. Kiedy spytał się mnie o mięso spojrzałem na.niego odrobinę zdziwiony.
-Mógłbym to z tym zrobić ale po co? Tak jest smaczniejsze- Stwierdziłem wzruszając ramionami. Po co się męczyć 8 to gotować?
i robią wszystko, co tylko ich mroczne
dusze zapragną, ale dlatego że ja im tak każę...

Na imię mam Halloween,
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-10-25, 21:45   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Gra słów? To, że Anioł przedstawił się pseudonimem, nie musiał potwierdzać. Ale sam dawał do myślenia że jest zagadką. Aż tak bardzo cenił sobie prywatność? Na pewno musiał porządnie przedstawić się przełożonemu Bractwa czy osobom, które go sprawdzały i zaopiekowały nim.
- Coś Cię hamuje od zdradzenia mi swojego prawdziwego imienia?
Zapytał. Dalej najwyraźniej okazując zainteresowanie jego osobą. Czy zaś jak wspomniano, ciekawość. Może o to właśnie chodziło skrzydlatemu mutantowi?
- Smakuje Ci surowe?
Zapytał nieco zdziwiony. On na pewno by tak nie mógł jeść.
- Czy to mutacja ma taki wpływ na Twój specyficzny gust kulinarny, by jeść surowe?
Dopytał. Choć nie bardzo też wiedząc jak to obrać w słowa, więc powiedział jak powiedział. Wciąż przyglądając się temu, jak chłopak mógł jeść mięso surowe.
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-10-31, 19:16   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Słysząc pytanie Liama wzruszyłem barkami, nie byłem przyzwyczajony do tego by Pprzedstawiać się swoim własnym imieniem i nazwiskiem. Właściwie to od dłuższego czasu nie musiałem się przedstawiać innym No może nie licząc tej panny z lasu ale ona w sumie też nie przedstawiła się z imienia. Bo przecież Echo nie może być imieniem.
-zwykła ostrożność- Odpowiedziałam na pytanie z lekkim uśmiechem na ustach. Byłem odrobinę rozbawiony jego ciekawością kiedy usłyszałam następne pytanie. Jego naprawdę tak się w moje gusta smakowe?
- jakbym nie smakowało to bym nie jadł[ poza tym Przyzwyczaiłem się już do tego smaku zawsze macie czas żeby go rozpalić ognisko w lesie i upiec mięso- Zdradziłem uśmiechając się odrobinę smutno. Trudno mi to przyznać ale tęskniłem za tą wolnością udawał las i otwarta przestrzeń. Tu jej nie miałem ale za to miałem dużo jedzenia które przecież było bardzo ważne.
-dosyć trudne pytanie sam się nad tym zbytnio nie zastanawiałem. Po prostu kiedyś odkryłam że nie sprawia mi problemów jedzenie surowego mięsa i ogólnie surowych rzeczy za to niezbyt radzę sobie z jedzeniem z jakimiś sztucznymi dodatkami.- wyjaśniłem mając nadzieję że mężczyzna zrozumie o co mi chodzi. Rozmawiałam o tym tylko z opiekunką sierocińcu z nikim więcej więc nie wiedziałam jak dokładnie to wyjaśnić. Byłem ciekaw czy Liamowi Wyda się to dziwne lub niepokojące. Ja sam na jego miejscu uznałbym to za chore jednak byłem sobą i zdążyłam przyzwyczaić się do wszystkich dziwnych rzeczy jakie zauważyłem u siebie i u zwierząt w lesie. Ludzie tak bardzo się o nich nie różnili.
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-11-02, 00:40   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

No tak. Ostrożność przede wszystkim. Jako nowy członek Bractwa, widocznie nadal nie zamierza zdradzać swojej prawdziwej tożsamości. Ale ich przełożonemu zapewne musiałby to zrobić. Z dodatku jeżeli mieliby mu ufać, to tym samym powinien się bardziej otworzyć na nowe znajomości.
Prawdą tez było, że gdyby nie lubił jeść surowego mięsa, to by nie jadł. Ale w tym momencie jadł, co jest dla zwyczajnie normalnego człowieka wręcz odrzucające. Słuchał go z uwagą, analizując jednocześnie jego powód do jedzenia surej żywności. O ile warzywa się rozumie, tak z mięsem już nie bardzo.
- Wydaje mi się, że to może być wina mutacji. A Ty jedząc surowe przez lata, przyzwyczaiłeś swój organizm. Powinieneś dać się przebadać komuś od nas, by ocenił Twój stan. Będzie wiadomo czy faktycznie z Twoim jedzeniem surowego, ma wpływ mutacja.
Zaproponwał, obserwując młodego który mógł mieć faktycznie poprzesawiane w domu czygdzie indziej
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-11-21, 20:10   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Z pomrukiem zadowolenia dokończyłem pierwszy kawałek mięsa. Tak zdecydowanie to lubiłem najbardziej. Mięso było idealnym pożywieniem kiedy jest się w lesie. Daje dużo energi przydatnej w różnych sprawach takich jak na przykład polowanie czy szukanie jakiś owoców czy innych korzonków zdatnych do zjedzenia. Możliwe że na moment wyłączyłem się z lekką melancholią wpatrując się w drugi kawałek mięsa kiedy to usłyszałem słowo "przebadać" opiekunka zawsze ostrzegał mnie przed tym żebym nie dał się złapać bo ludzie będą chcieli zrobić mi bolesne badania. Nie wiedziałem ile jest w tym prawdy jednak usłyszałem to już tyle razy że nie mogłem teraz zareagować inaczej niż tylko odskoczyć niczym spłoszone zwierzę w bok jednocześnie przez swoją nieuwagę obijając lewe biodro o szafkę w którą uderzyłem. Byłem prawie pewien że zostanie siniak jednak zagryzłem dolną wargę żeby przypadkiem Liam nie dowiedział się że coś mnie zabolało.
-Jakie badania? Nie chce żadnych- Powiedziałem siląc się na spokojny ton jednak głos drżał mi zauważalnie a mięso które mi pozostało przyciskałem w pudełku do brzucha chcąc upewnić się że nikt mi go nie odbierze.

Na imię mam Halloween,
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-11-22, 20:16   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Liam nie spodziewał się takiej reakcji ze strony Freedoma na słowo "badanie". Jego zachowanie i od razu ukazujący się strach w oczach, dał mu do wiadomości dość dobitnie, że się tego boi. Nawet nie musiał sprawdzać tego swoją mocą. To nieliczne przypadki, gdzie ludzie oraz mutanci, otwarcie i przez przypadek okażą strach przed czymś.
- Spokojnie.
Rzekł nawet spokojnym głosem.
- To była tylko luźna propozycja. Jeżeli nie chcesz nie będę Ci więcej tego proponował. Ale to dla Twojego dobra, jeżeli chcesz wiedzieć, czy zmiana pożywienia z pieczonego na surowe jest skutkiem mutacji. Tutaj nikt Cię nie będzie do niczego zmuszał.
A przynajmniej miał taką nadzieję. W końcu sam tutaj jest od długich paru dni czy tygodni. Wiele rzeczy doświadcza nowych, związanych ze znajomościami, towarzystwem i otoczeniem z innymi. Ciężko tutaj żyć samotnie, to musiał przyznać. Ilekroć chciał siedzieć sam, często ktoś towarzyszył mu w jakimś wspólnym pomieszczeniu.
Liam nawet ułożył ręce przed sobą w geście uspokojenia skrzydlatego mutanta. Że nic mu nie zrobi. A na pewno nie zabierze mu tego pudełka z mięsem. Zauważył też drugą rzecz, że chłopak zdaje się być płochliwy w takich sytuacjach.
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-11-25, 15:35   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Po wysłuchaniu tego co miał do powiedzenia Liam jeszcze przez chwilę dokładnie obserwowałem jego ruchy i kiedy nie zauważyłem niczego co wskazywałoby na to by ten chciał mnie do czegoś zmusić bądź też odebrać mi. Powoli rozluźniłem mięśnie jednocześnie odkładając mięso na szafkę za mną by skupić się na mężczyźnie przede mną. Biodro bolało mnie jeszcze jednak byłem pewny że w końcu przestanie. Tak więc do tego czasu postanowiłem to ignorować. Nie mogło przecież boleć w nieskończoność. Liam wydał mi się naprawdę dobry z charakteru choć nie znałem go długo. Z wygladu również przykuł moją uwagę jednak nad tym wolałem nie myśleć bo bym się jeszcze spażył zwłaszcza że nie byłem doświadczony w takich sprawach. Właściwie w żadnych relacjach między ludzkich nie byłem doświadczony. Skrzyżowałem ręce na swoim brzuchu dłonie lekko zaciskając na swoich bokach.
-Emm.. Ile czasu należysz do tego miejsca?- Spytałem niepewnie unikając kontaktu wzrokowego by nie wyjść na nachalnego. Zwierzęta źle reagowały na utrzymanie z nimi kontaktu wzrokowego więc z ludźmi może było podobnie? Lata spędzone w lesie nie wpływają dobrze na człowieka nawet jeśli byłem nim tylko w połowie.

Na imię mam Halloween,
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-11-26, 10:21   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

Aniołek uspokoił się. Zatem i Liam mógł zająć się sobą, sięgając zaraz po kubek ze swoją herbatą. Podmuchał i upił łyka, spoglądając zaraz na nowego kolegę. Płochliwy chłopak. Lecz nie ma się co mu dziwić tego zachowania. Zapewne dużo przeszedł jak każdy mutant. Miał lęk przed badaniami. Kto wie, co go spotkało. Może był obiektem eksperymentów i uciekł? Wszystko możliwe.
- Prawie miesiąc. Także jestem tutaj nowym od niedawna.
Pocieszające? Najwyraźniej. Freedom nie będzie musiał czuć się aż tak bardzo obcą osobą w tym miejscu. Liam nawet zdążył poznać paru innych, którzy dołączyli w podobnym czasie co on do Bractwa. Nie ukrywał wtedy zaskoczenia, że to ugrupowanie jednak przetrwało jakimś cudem atak i szybko zyskało nowego przywódcę.
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-12-03, 20:06   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Nadal byłem odrobinę przestraszony wizją badania mnie albo moich skrzydeł dzięki którymi mógłbym wzbić się w powietrze. Odetchnąłem parę razy głęboko by uspokoić skołatane nerwy po czym delikatnie kiwnąłem głową na słowa Liama. Zdecydowanie nie był tu zbyt długo i to w sumie nawet poprawiło mi nastrój bo przecież możliwe że też nie czuł się tu jeszcze do końca pewnie.
-Dlaczego pomogłeś mi wtedy? Tam w hangarze. Mogłeś mnie przecież zostawić- Spytałem chcąc zrozumieć co kierowało tym człowiekiem kiedy to wyprowadził mnie z tamtego miejsca choć przecież mógł mnie zignorować. Ja bym pewnie tak zrobił bo wyglądało na to że ktoś może się w tamtym miejscu znaleźć i ten ktoś zdecydowanie nie miałby dobrych zamiarów. Potarłem dłońmi swoje boki czując się odrobinę niezręcznie w czasie oczekiwania na odpowiedź.

Na imię mam Halloween,
[Profil]
  [A+]

Liam Ellsworth

Iluzja lęków

84%

Informatyk / haker

name:

alias:
Dominic Lawson

height / weight:
193/88

Wysłany: 2018-12-04, 20:58   

1 Rok na Giftedach!

2 Lata Giftedów!

- Właściwie to sam mógłbym się nad tym zastanawiać. Ale patrząc na sytuację w kraju, jako Ci uzdolnieni bardziej, nie mamy lekko. Pomóc nam mogą tylko Ci, którzy nas rozumieją. Ty wydawałeś się być zagubiony, schorowany. A nawet broniłeś się przede mną. Powinniśmy sobie pomagać. Będąc tutaj, pewna dziewczyna mi powiedziała, że dobrze jest komuś pomagać. Uczyć się zaufania. Zaryzykowałem ufając Tobie, że jeżeli Ci pomogę, Ty w przyszłości uczynić to samo dla innych. Zresztą, nie masz nam za złe, że otrzymałeś pomoc, prawda?
Odpowiedział zgodnie z prawdą. Pomijając jedną swoją myśl i kwestię, jako widocznie w takim przypadku obrał, że odbierając komuś życie, ratował inne. Taka zasada w sumie przejawiała się wszędzie, nawet nie świadomie. Likwidujesz wroga, ratujesz przyjaciela. Zyskuje się nowego sojusznika, o ile Cię nie wykiwa. To nie pierwszy raz, kiedy Liam ratował obcą osobę. Podobnie było z Williamem, któremu udzielił pomocy w przeszłości. A teraz? Will pomógł jemu.
Trzymając swój kubek i popijając ostrożnie, bo gorące, stał przy blacie i obserwował dalej chłopaka. Zdawało się, że ten nadal odczuwał niepokój i strach. Dlatego temat z badaniami został już zakończony.
[Profil]
  [B+]

Magnus Vulcano

Skrzydła

72%

Brak

name:

Magnus Vulcano

alias:
Freedom

height / weight:
185 /72

Wysłany: 2018-12-07, 22:00   

Podróżnik w czasie

1 Rok na Giftedach!

Oh a więc to dlatego. Szczerze nadal nie do końca rozumiałem o co mu chodzi. Cała ta idea pomagania innym była jak dla mnie mocno naciągane. Liczyło się przecież tylko przetrwanie a będąc tak liczną grupą łatwo można zwrócić na siebie uwagę i trudniej ją wyżywić.
-Nie, zdecydowanie nie mam ci tego za złe- Odpowiedziałem od razu bo naprawdę tak myślałem. Byłem nawet wdzięczny że ten poświęcił swój czas na pomoc mi. Sam pomogłem jednemu mutantów którego jednak nie spotkałem ponownie jednak wtedy byłem zadowolony z tego co zrobiłem. To było dziwne uczucie, prawie takie samo jak kiedy spotkałem tą dziewczynę w lesie. Wyrwałem się z zamyślenia chwytając w dłonie opakowanie z mięsem.
-Jestem zmęczony, do zobaczenia Liamie- Pożegnałem się z mężczyzną idąc w kierunku wyjścia. Kiedy to miałem już wychodzić z moich ust wyrwało się jedno lecz wiele dla mnie znaczące słowo.
-Magnus- Powiedziałem tak cicho że nie byłem pewny czy Liam w ogóle je usłyszy. To imię nie używane w stosunku do mnie od lat wydawało mi się prawie że obce, nawet w moich ustach. Zaraz po wypowiedzeniu go wyszedłem z pomieszczenia szybko oddalając się w kierunku swojego pokoiku.

//zt

Na imię mam Halloween,
[Profil]
  [A+]

[ ZAMKNIĘTY ]