Poprzedni temat «» Następny temat
Papa & Jamie
Autor Wiadomość
Marcos Delgado

What doesn't kill you makes you stronger

Sugestie schizofreniczne

87%

biznesmen//szef mafii

name:

Marcos Delgado

alias:
Jack Daniels // Jack Dawson // Papa

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-08-10, 20:13   Papa & Jamie
   Multikonta: Sam, Vera, Echo

Połączenie z Papa
Odkrycia z ostatniego tygodnia nie dawały mi spokoju. Spotkanie z Beth, nasz poźniejszy kryzys, ciągle powtarzające się zgłoszenia o czyjejś obecności w Laguna Negra... Wiedziałem, że muszę w końcu się tam udać, sprawdzić, kto się tam kręci. Wiedziałem też jednak, że nie powinienem tego robić sam. Zanim jednak będę mógł się skupić na obecnych problemach, powinienem rozwiązać te z przeszłości. Właśnie dlatego zadzwoniłem do tego młodego rudzielca z Montany. Wiem, że sam został wtedy ranny, ale może akurat pomoże mi odświeżyć pamięć z tamtej nocy?

Mam tylko nadzieję, że nie przeszkadzam w niczym dzieciakowi. I że ktokolwiek ten telefon odbierze.

Dryń dryń...

She was the light of my life
And the light is precious in a world so dark...
[Profil]
  [A+]

Jamie Duncan

I'm walking down the line that divides me somewhere in my mind.

Aerokineza

77%

Dowódca Rebelii

name:

Jamie Jared Duncan

alias:
Windfury/Daniel Drake/Fire Dragon

height / weight:
182/72

Wysłany: 2018-08-10, 22:18   
   Multikonta: Mike/Tom

Pierwszy strzał! #ZadaniaMG

1 Rok na Giftedach!

Połączenie z Jamie
Papa nie przeszkadzał mu, no o ile nie licząc obudzenia z samego rana, po dość długiej nocy. Jamie zamierzał pospać do dziesiątej by odespać trochę. Ostatnio życie dawało mu w kość i żył w nieco większej adrenalinie. Teraz jednak dźwięk i wibrację idące z urządzenia wcale nie nakłaniały do wstania z łóżka. Jedną ręką sięgnął po telefon by zobaczyć od kogo życie nie rozpieszczało o godzinie ósmej rano. Szybko jednak się przebudził widząc na wyświetlaczu słowo „Papa”. Przecież tak dawno z nim się nie kontaktował. Poczuł dziwną ekscytację i momentalnie odebrał połączenie.
- Halo? Papa? Coś się stało? - odparł z napięciem w głosie zmuszając się do siadu w swoi m łóżku
[Profil]
  [A-]

Marcos Delgado

Sugestie schizofreniczne

87%

biznesmen//szef mafii

name:

Marcos Delgado

alias:

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-08-11, 20:28   

Połączenie z Papa
Tkwiłem przez chwilę z tym telefonem przy uchu, zaczynając powoli wątpić, czy w ogóle powinienem był niepokoić tego młodzika. Gdy jednak już mnie łapało to zwątpienie, gdy już chciałem wcisnąć czerwoną słuchawkę... Odebrał.
- Jamie. - Zacząłem, biorąc głębszy wdech. - Dzień dobry. - Dodałem po chwili, mając ochotę już się trzepnąć otwartą dłonią po czole. Całe szczęście przez telefon mój głos był całkowicie spokojny i chłopak nie mógł widzieć, jak mi głupio, że dzwonię w tak błahej i odległej sprawie.
- Nie, wszystko w porządku. Potrzebuję tylko... Próbuję odzyskać dawne kontakty z Montany. - Rzuciłem w końcu, licząc, że tak uda mi się wybrnąć z tej sytuacji. Ponowne zebranie mutantów gotowych do walki z systemem w sumie wcale nie był taką złą opcją. A że przy okazji mogłem sobie przypomnieć coś więcej na temat tamtego dnia?
- Byłbyś zainteresowany dalszą współpracą?
[b]

[Profil]
  [A+]

Jamie Duncan

Aerokineza

77%

Dowódca Rebelii

name:

Jamie Jared Duncan

alias:

height / weight:
182/72

Wysłany: 2018-08-11, 21:37   

1 Rok na Giftedach!

Połączenie z Jamie
Usłyszawszy jego głos, zamarł chwilę przy słuchawce. To naprawdę był on, nie słyszeli się od ponad 1,5 roku, a może to było jeszcze dłużej, prawie dwa lata? Nie potrafił teraz dokładnie obliczyć, jednak usłyszenie znajomego głosy, sprawiło, ze na jego twarzy pojawił się uśmiech. Tak Jamie traktował Jack'a jak ojca, który poprowadził go jeszcze bardziej ku jego obłędowi nazywającego się wytępieniem plugawych ludzi ze świata.
- Czyli potrzebujesz mnie? - odparł, jednak kolejne słowa Papy tylko potwierdziły go w jego słowach – Byłbym zainteresowany, tylko moja siostra.... My się rozdzieliliśmy, więc póki co jestem bez niej. - odparł szczerze.
Ruth cóż, z nią to było skomplikowane... Nie mógł więcej papie powiedzieć na ten moment, mógł tylko liczyć na jednego Duncana, chociaż Ruth była naprawdę przydatna w tamtej wojnie w Montanie.
- Aktualnie znajduje się jednak w Seattle i póki nie spróbuje jednak sprawy załatwić tutaj nie będę mógł wyjechać. - odparł zgodnie z prawdą
Nie wiedział jednak, że Papa jest w tym samym mieście co on.
[Profil]
  [A-]

Marcos Delgado

Sugestie schizofreniczne

87%

biznesmen//szef mafii

name:

Marcos Delgado

alias:

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-08-14, 00:24   

Połączenie z Papa
Walka, wojna, strzały, krew... Wszyscy za dobrze to znaliśmy. Ale bez poświęceń nigdy nie wyjdziemy na prostą. Ludzie zawsze będą nas traktować jak śmieci czy nic nie znaczące robaki. Wiedziałem to zbyt dobrze. Widziałem, co robiono z obdarzonymi. I... Czy właśnie dlatego, kolejny raz, zamierzałem pakować uzdolnione dzieciaki w swoje sprawy?
- Tak. Potrzebuję... Zdolnych sojuszników. - Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, nie chcąc nic mówić o genie X czy mutantach. Za dobrze znałem działania Rządu - przecież mogli mieć spokojnie wszystkie linie na podsłuchu. - Przykro mi słyszeć, że nie jesteście teraz razem. Dla niej... Też znalazłoby się miejsce. - Dodałem po chwili, biorąc kolejny głębszy wdech. I wtedy mnie to trafiło, niczym niezwykły uśmiech od losu.
- Jesteś w Seattle? - Dopytałem, jakbym właśnie miał kolejne urojenie. - Nie, Jamie, nie musisz nigdzie wyjeżdżać. Czy... Znalazłbyś chwilę, jutro? - Zapytałem, niby spokojnie, a jednak wewnętrznie... Cieszyłem się. Skoro mam go tutaj, tuż pod nosem, nie było sensu poruszać kwestii Montany przez telefon. Mogłem go o wszystko zapytać osobiście. Czyż to nie było cudowne?

[Profil]
  [A+]

Jamie Duncan

Aerokineza

77%

Dowódca Rebelii

name:

Jamie Jared Duncan

alias:

height / weight:
182/72

Wysłany: 2018-08-18, 19:57   

1 Rok na Giftedach!

Połączenie z Jamie
Można powiedzieć, że Jamie był takim typem, ze jak spotkał kogoś co miał podobną do niego wizję, był gotów z nim iść ramię w ramię nawet jeśli by miało doprowadzić go to do śmierci. Mu tez było smutno, ze siostra chciała iść swoim tokiem i nie popierała już tak bardzo idea nowej ziemi dla mutantów. Przeraziła się postrzelonego brata, trudno było się dziwić, jednak Jamiego to w ogóle nie zniechęciło.
- Może jak kiedyś ją spotkam, to uda się ja wkręcić z powrotem. - odparł szczerze
Po jego kolejnych słowach uniósł tylko brwi do słuchawki, a potem się uśmiechnął do siebie. Papa był w tym samym mieście co on. Czuł to dziwne podniecenie, a uśmiech mu się wykrzywiał wręcz w szaleńczym uśmieszku.
- Tak jestem. Powiedz mi gdzie juto chciałbyś się spotkać i o której, a znajdę czas. Dla ciebie zawsze. - odparł z lekko podnieconym głosem całkiem się rozbudzając
[Profil]
  [A-]

Marcos Delgado

Sugestie schizofreniczne

87%

biznesmen//szef mafii

name:

Marcos Delgado

alias:

height / weight:
183/75

Wysłany: 2018-08-18, 20:19   

Połączenie z Papa
Nie sądziłem, że ta rozmowa może się tak dobrze potoczyć. Jakby los rzeczywiście się do mnie ostatnio uśmiechał. A co, jeśli mógłbym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu?
- Niezmiernie mnie to cieszy, Jamie. - Odparłem na jego słowa, samemu się uśmiechając szeroko do słuchawki. Czekało mnie dzisiaj jeszcze spotkanie z Philem, by określić, na ile będzie mi potrzebne wsparcie w barze, ale przecież... Młodego już teraz mogłem tam zaciągnąć.
- Czy kojarzysz takie miejsce jak Laguna Negra? W Capitol Hill? - Spytałem lekko, jak gdyby to było kolejne nic nie znaczące miejsce, ot jakiś charakterystyczny punkt na mapie. - To stary bar, zabity dechami. Nikt nie powinien się kręcić w tamtej okolicy. I... Co powiesz na godzinę 10.00? - Dodałem po chwili, wciąż nie zmieniając tonu. Chłopak nie musiał wiedzieć, że na miejscu mam do załatwienia też inne sprawy.

[Profil]
  [A+]

Jamie Duncan

Aerokineza

77%

Dowódca Rebelii

name:

Jamie Jared Duncan

alias:

height / weight:
182/72

Wysłany: 2018-12-05, 19:31   

1 Rok na Giftedach!

Połączenie z Jamie
To miejsce o którym mówił Papa było położone tylko parę przecznic od mojego mieszkania, więc jak najbardziej znałem ten stary nieużywany bar. Uśmiechnął się znów do siebie na samo wyobrażenie, że moglibyśmy się znów spotkać.
-Jasne. Wszystko mi odpowiada. To do zobaczenia jutro o 10.00. - odparł lekko podekscytowanym głosem i zakończył połączenie.

Połączenie zakończone
[Profil]
  [A-]

[ ODPOWIEDZ ]