Poprzedni temat «» Następny temat
Cornelia Reed
Autor Wiadomość
Cornelia Reed

Słyszałam, że zrobisz co zechcę.

Sugestia

80%

urzędniczka DOGS

name:

Cornelia Reed

alias:
Cornie

height / weight:
175/60

Wysłany: 2020-03-15, 20:09   Cornelia Reed
   Multikonta: Bradley Grey

Cornelia Diana Reed
alias GossipGirl (GG) lat 30
Choroby i alergie:
wrodzona choroba serca
Obrażenia:
-
Frakcja i pozycja:
DOGS, dział infiltracji
Rodzina:
Rodzice mieszkają w Albuquerque, Caroline Mccoy - kuzynka
Opis mocy i poziom mocy:80%
Sugestia Jak aktywował się gen x? - moc aktywowała się nagle, gdy w wieku 15 lat jej najlepsza przyjaciółka ze szkoły zmarła w wypadku samochodowym. W jej dotychczasowym spokojnym i szczęśliwym życiu, takie wydarzenie było traumatyczne zwłaszcza, gdy dowiedziała się, że jej przyjaciółka nie umarła od razu tylko powoli się wykrwawiała. Nie mogła znieść tej myśli. Moc nie przyszła do niej jakoś niespodziewanie, bo przecież działa na określonych zasadach. Parę tygodni później, gdy rozmawiała o czymś z koleżanką, jej rozmówczyni użyła wobec niej słów "słyszałam, że jeszcze opłakujesz Anne", na co w przypływie złości młoda mutantka opowiedziała "a ja słyszałam, że zostawisz mnie w spokoju, bez głupich pytań". Jakie było jej zdziwienie, gdy koleżanka natychmiast wstała i odeszła. Parę razy sytuaja powtórzyła się w różnym kontekście, a Cory zaczęła zauważać, że jest w stanie wymuszać swoją wolę za pomocą tych słów. Co prawda raz się udawało, a raz nie, ale wiedziała już, że to nie jest normalna uprzejmość ludzka, że robią to co ona chce, tylko są do tego zmuszeni. Obecnie Cornelia używa swojej mocy już 15 lat i często służy jej w pracy. Właściwie tylko w pracy, bo w życiu towarzyskim rzadko dopuszcza się do takiego czynu. Chyba, że chce wypytać swojego potencjalnego partnera seksualnego, czy nie jest psychopatą i czy nie ma chorób wenerycznych. Opis mocy: "Słyszałam, że..." - zaczynając w ten sposób zdanie, Cornelia jest w stanie wymusić na danej osobie czynność lub słowa, których od niej oczekuje. Nie ma pojęcia jak wytłumaczyć swoją moc naukowo, ale chyba większość mocy nie ma naukowego wyjaśnienia. Ona jest w stanie nagiąć kogoś do swojej woli za pomocą zaszczepienia w jego umyśle plotki. Często te zdania nie mają większego sensu logicznego, ale nie muszą mieć żeby zadziałały. Jej "ofiary" zawsze pamiętają co zrobiły, chyba że zmusi ich do zapomnienia swoją mocą. Musi też uważać, żeby przypadkiem komuś czegoś nie nakazać, w końcu w normalnej rozmowie dość często zaczyna się od "słyszałem, że...". Na szczęście po tylu latach już się przyzwyczaiła, by nie używać tego zwrotu. Dziewczyna nazywa swoją moc rozpuszczaniem plotek, bo większość zwykłych plotek zaczyna się od słów "słyszałem, że....", Poziomy: I poziom - (0 - 30%) - podatni na sugestie są tylko ludzie do 110 IQ. - może zmusić kogoś jedynie do mówienia - może nagiąć do swojej woli maksymalnie 1 osobę II poziom - (31 - 69%) - podatni na sugestie są ludzie bez względu na inteligencję i mutanty z mocą opanowania do 80%. - może zmusić kogoś do mówienia oraz do określonej czynności/zachowania - może zmusić kogoś do zapomnienia konkretnej osoby lub sytuacji (bez gwarancji, że osoba sobie nie przypomni. Coś jak z amnezją - jakiś bodziec może wyzwolić pamięć) - może zmusić kogoś do postąpienia wbrew swojemu instynktowi samozachowawczemu, fobii lub sprzecznym poglądom tylko jeśli zdoła obejść polecenie i nie powiedzieć wprost czego oczekuje (wyjaśnione w ograniczeniach) - może nagiąć do swojej woli maksymalnie 3 osób naraz (mp. "Słyszałam, że za moment się zamknięcie" + musi skupić się na danych osobach) III poziom - (70 - 100%) - podatni na sugestie są ludzie i mutanty bez względu na rozwinięcie mocy czy inteligencji. - może zmusić kogoś do mówienia oraz do określonej czynności/zachowania - może zmusić kogoś do zapomnienia konkretnej osoby lub sytuacji (bez gwarancji, że osoba sobie nie przypomni. Coś jak z amnezją - jakiś bodziec może wyzwolić pamięć, chociaż na tym poziomie jest to mało prawdopodobne). Za to może cofnąć swój czyn i przywrócić komuś pamięć. - może zmusić kogoś do określonych uczuć w danym momencie (trwają tylko, gdy Cornelia jest w pobliżu) - może zmusić kogoś do postąpienia wbrew swojemu instynktowi samozachowawczemu, fobii lub sprzecznym poglądom (warunki określone w ograniczeniach) - może nagiąć do swojej woli maksymalnie 5 osób naraz (mp. "Słyszałam, że za moment się zamknięcie" + musi skupić się na danych osobach) Ograniczenia: - głównym ograniczeniem tej mocy jest fakt, że kobieta musi wypowiedzieć zdanie zaczynające się słowami "słyszałam, że...". Muszą to być dokładnie te słowa, bo inne zwyczajnie nie zadziałają. - żeby wypowiedzieć te słowa, musi być w stanie mówić - co jest logiczne, ale ogranicza to o tyle, że zakneblowana albo z chorobą gardła, podczas której nie może mówić nic nie zdziała. - odbiorca musi usłyszeć jej słowa. Jeśli będzie miał zasłonięte uszy, będzie głuchy albo nadmierny hałas wokoło nie pozwoli na wyłapanie jej słów to cały zabieg się nie powiedzie. - nie może kogoś zmusić do uczuć: miłości, nienawiści, radości itd. Może sztucznie je wywołać na chwilę, ale mijają gdy kobieta zniknie z pola widzenia. - sprawa jest ciężka, gdy jej polecenie koliduje z instynktem samozachowawczym lub fobią albo jest skrajnie sprzeczne z czyimiś poglądami. Np. jeśli ktoś panicznie boi się węży, a Cornelia każe mu wejść do zbiornika pełnego tych gadów to instynkt samozachowawczy i fobia stworzą w umyśle mur, który ciężko jej przekroczyć. W przypadkach słabszych umysłów i mniej potężnych mutantów jest w stanie i tak nagiąć czyjeś bariery poprzez słowa "słyszałam, że już nie boisz się węży i chcesz wejść do tego zbiornika". Tu jak w przypadku uczuć, zostanie to zmienione na chwilę i tylko w obecności Cornelii (jeśli zniknie z pola widzenia to nakaz zostaje przerwany). Może też obejść niektóre rzeczy w inny sposób, np. jeśli chce kogoś zabić to może kazać z zamkniętymi oczami przejść przez ruchliwą jezdnię itd. Ponadto może wmówić danej osobie kłamstwo, które nakłoni ją do zmiany zdania. Np. jeśli ktoś jest zakochany i zrobi wszystko, by zaimponować danej osobie to słowa "słyszałam, że twoja ukochana doceni cię jeśli wejdziesz do zbiornika z wężami". Tu jednak wymagana jest jej znajomość słabości danej osoby. Takie zabiegi są dla niej cięższe i zawsze po takim przekroczeniu czyjejś granicy przychodzą skutki nadużycia, niemal natychmiastowo. Skutki uboczne: - wyrzuty sumienia - bóle i zawroty głowy - osłabienie - zmęczenie psychiczne - zachrypnięte gardło Skutki nadużycia: - krew z nosa - osłabienie serca, co jest odczuwalne przez jego kołatanie - tymczasowa utrata głosu - utrata przytomności - tymczasowa utrata kontaktu z rzeczywistością - sama nie wie co jest prawdą, a co kłamstwem i jej własną "plotką"

Dodatkowe umiejętności:
wpisz (np. walka wręcz, umiejętność strzelania z łuku, znajomość kilku języków itp.)
Mocne i słabe strony:
wpisz
Przyjmowane leki:
Ukryta Wiadomosc:
JeÂśli jestes *zarejestrowanym uzytkownikiem* musisz odpowiedziec w tym temacie zeby zobaczyc ta wiadomosc
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Cele życiowe i marzenia:
Ukryta Wiadomosc:
JeÂśli jestes *zarejestrowanym uzytkownikiem* musisz odpowiedziec w tym temacie zeby zobaczyc ta wiadomosc
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Lęki:
Ukryta Wiadomosc:
Uwagi do MG:
Ukryta Wiadomosc:
[Profil]
  [0-]

[ ODPOWIEDZ ]