Now hush little baby, don't you cry, everything's gonna be alright. Stiffen that upper lip up little lady, I told ya, daddy's here to hold ya through the night.
człowiek żyjący wśród mutantów, zajmuje się szukaniem zagubionych dusz, a w wolnym czasie planuje zemstę na rodzaju ludzkim, trochę gbur, ale w głębi serduszka mu zależy
pozytywne
Sally Halloway - kiedyś opiekowała się jego dzieckiem, a teraz nim.
Colleen Marie - traktuje ją trochę jak młodszą siostrę i przez wzgląd na jej matkę, jest co do niej bardzo opiekuńczy.
IMI? I NAZWISKO - opis relacji
negatywne
neutralne
William Hopper - ich relacja opiera się na wzajemnym wyzysku, powoli jednak zmierza w stronę całkiem dobrej współpracy.
Cassandra Whitmore - początkowo Day był do niej bardzo uprzedzony, teraz mu trochę schodzi, ale to dalej nie jest to.
Aaron Bartowski - kiedyś nieustannie skakali sobie do gardeł, teraz spuścili nieco z tonu, jednak napięcie dalej wisi gdzieś wysoko nad głowami.
Wydaje mi się, że panowie dogadaliby się zaskakująco dobrze i chciałabym tu coś mieć w przyszłości, ale na dobrą sprawę nie wiem jak to na ten moment pociągnąć. Chyba że z jakiegoś powodu Danny dowiedziałby się o tajemniczym informatorze Bractwa i się nim zainteresował. Na dobrą sprawę, teraz przyszło mi do głowy, że mógłby się zainteresować Axonem po śmierci swojej rodziny, bo chciałby wytropić ludzi za to odpowiedzialnych, a nie dałby sobie rady bez jakiegoś hakera.
_________________ Po 12.01 Hopper jest ogolony na łyso i ma opatrunek z tyłu głowy.
Now hush little baby, don't you cry, everything's gonna be alright. Stiffen that upper lip up little lady, I told ya, daddy's here to hold ya through the night.
being awesome
dead
name:
Daniel Cavanah
alias:
Day
Wysłany: 2017-12-11, 20:42
Multikonta: Quill
Will jak najbardziej mi to pasuje, mogliby póki co utrzymywać kontakt czysto telefoniczny/internetowy, Will mógł mu okazjonalnie udostępniać jakieś informacje w zamian za jakieś przysługi (każdy mózg potrzebuje pięści), a pierwsze spotkanie twarzą w twarz zostawiłabym na jakąś rozgrywkę.
Naomi oczywiście muszą się znać, skoro poniekąd razem pracują. Myślę, że Danny byłby dla niej chłodny i zdystansowany, ale po kryjomu uważałby, żeby nic się jej nie stało, bo w sumie troszczy się o niemal każdego mutanta. W twarz na nią nakrzyczy i opierdoli, że coś źle robi, a gdy nie patrzy to się z dumą uśmiecha. Oboje też stracili bliskich, więc mogliby chociażby na podstawie tego trochę się wzajemnie zrozumieć.
I find it kinda funny, I find it kinda sad The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
wizje astralne
50%
powiedz mi, powiedz swoje lęki i fobie
name:
Sally Halloway
alias:
vision
Wysłany: 2017-12-11, 20:46
Wygrała, bo Ronnie nie patrzył
Sally to jeden z promyczków w obozie. Jest w Bractwie od bardzo dawna i pewnie była zauroczona Danielem i jego rodziną! Może kiedy Day i Alice potrzebowali chwili samotności to właśnie Sally zajmowała się ich córką? Halloway ma to do siebie, że chciałaby zbawić wszystkim, sama nie rozmawiając o swoich problemach. Więc w sumie czemu nie miałaby być wrzodem na tyłku Daniela?
being awesome
dead
name:
Daniel Cavanah
alias:
Day
Wysłany: 2017-12-11, 20:51
Sally brakuje mi w kolekcji właśnie takiego promyczka! Danny jest bardzo opiekuńczy, więc pewnie miał na nią oko, oczywiście z daleka, żeby sobie jeszcze nie pomyślała, że mu zależy. Jednak jeśli się znali jeszcze wcześniej, co mi w sumie bardzo pasuje, to może być jedną z tych osób, przy których nie udaje cały czas takiego groźnego i strasznego, a czasami nawet się uśmiechnie. Oczywiście jeśli będzie zgrabnie unikać tematu jego zmarłej córki i żony.
I find it kinda funny, I find it kinda sad The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
wizje astralne
50%
powiedz mi, powiedz swoje lęki i fobie
name:
Sally Halloway
alias:
vision
Wysłany: 2017-12-11, 20:53
Wygrała, bo Ronnie nie patrzył
Nie będzie naciskać, to na pewno. Sama przeżyła swoje małe i duże tragedie, nie lubi o nich mówić i mało kogo wpuszcza za mur, który wokół siebie zbudowała. Sęk w tym, że ona naprawdę wierzy, że mutanty i ludzie mogą koegzystować i tacy ludzie jak Danny i Alice czy rodzice Sally byli tego dowodem. Halloway pewnie często przerywa jego samotność i to zawsze ona go łata po jakiś akcjach!
Znając życie Will napisał Danielowi, że to przysługa i on kiedyś się odwdzięczy. Niech sobie żyje w niepewności z jakim mafiozem podpisał cyrograf i co będzie musiał zrobić
A tak ciut bardziej na serio, to Hopper ma świra na punkcie bezpieczeństwa, więc nie ma czegoś takiego jak stały numer czy adres e-mail. Pewnie po prostu by co jakiś czas wysyłał Danielowi nową porcję informacji z nowego konta. Mogło to działać raczej jako sucha wymiana informacji okraszona co jakiś czas sarkastycznymi uwagami, a kiedy Willowi trochę bardziej się nudziło, mógł dorzucać coś nieco bardziej creepy i zahaczającego o szpiegowanie w stylu "Przestań kupować tyle hot-dogów w Joe's, bo gruby daleko nie uciekniesz". Jeśli Danny chciał mógł próbować coś wysłać w drugą stronę, ale nawet jeśli Will otrzymał wiadomości, to nigdy nie dawał tego po sobie poznać.
A co do samej przysługi... Hopper aktualnie jest w Seattle, szuka swojej rodziny i dość marnie mu to idzie. Ma zamiar poprosić o pomoc (a właściwie zażądać pomocy ) Bractwo, ale pójście tam i pokazanie im swojej twarzy jest dla niego stanowczo zbyt ryzykowne. Dlaczego więc nie wykorzystać do tego kogoś, kto wisi Ci całkiem sporo?
_________________ Po 12.01 Hopper jest ogolony na łyso i ma opatrunek z tyłu głowy.
being awesome
dead
name:
Daniel Cavanah
alias:
Day
Wysłany: 2017-12-11, 21:56
Wszystko mi gra i śpiewa. Plus uprzejmie przypominam, że Day by męską Nacy Drew, więc możesz też go do tego wykorzystać.
being awesome
dead
name:
Daniel Cavanah
alias:
Day
Wysłany: 2017-12-12, 00:08
Cassie, marne szanse na pozytyw, bo fuck the police i to nie w tym miłym sensie. Gliny zabiły mu żonę i dziecko, więc jest lekko negatywnie nastawiony do władz... Ona wprawdzie pomaga mutantom, jednak skąd on miałby o tym wiedzieć?
being awesome
dead
name:
Daniel Cavanah
alias:
Day
Wysłany: 2017-12-12, 00:15
A, chyba że tak. Jednak biedny łowca jest na dnie łańcucha pokarmowego tam, także on nie ma wszystkich informacji. Może z początku był do niej bardzo wrogo nastawiony, jednak z czasem, gdy okazało się, że jest po tej właściwiej stronie barykady, trochę wyluzował, jednak dalej jest przy niej spięty, bo w końcu trauma to trauma? A resztę można rozegrać, wiadomo, że jest to tylko relacja początkowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum